PREDSJEDNIK PDP-a

Borenović za “Avaz” o Dodikovom ponašanju: Ovo može samo čovjek koji je stvarno puk’o

Pjeva jer je sa svojom klikom namagarčio ljude i opelješio narodni novac na maskama, respiratorima i kiseoniku i , što je za ozbiljnu opservaciju, pjevajući najavljuje neke nove ratove i stradanja, ističe Borenović

A. Bajramović

Borenović: Pjeva jer je opelješio narodni novac

Foto: Avaz


- Čega se pametan stidi, time se budala ponosi, kazao je za “Avaz” predsjednik PDP-a Branislav Borenović komentirajući današnji, vremenu i prostoru, neprimjereni šou člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika u zgradi najvišeg državnog organa. Dodik je danas, u skladu sa obećanjem koje je ranije dao, u zgradu Predsjedništva doveo harmonikaša i, nakon svega što je proteklih mjeseci proizveo – zapjevao.

- Ovo je licemjerno i bljutavo. Pjevajući, ruga se ljudima koji odlaze iz ove zemlje trbuhom za kruhom? Pjevajući, ruga se penzionerima koji jedva preživljavaju? Ruga se ljudima u redovima pred javnim kuhinjama? Pjeva, a ujedno se ruga moru nezaposlenih? I što je najžalosnije, pjevajući, izruguje se onima koji se danima bore za zdravlje i život u pandemiji? Pjeva, jer je sa svojom klikom namagarčio ljude i opelješio narodni novac na maskama, respiratorima i kiseoniku. I, što je za ozbiljnu opservaciju, pjevajući najavljuje neke nove ratove i stradanja. Ovo sve može samo čovjek koji je stvarno puk'o – dodaje Borenović.

NA VRH

Podijeli članak na