NAKON SJEDNICE

Džaferović o Dodikovom činu dovođenja harmonikaša u Predsjedništvo BiH: To je najobičniji primitivizam

Posebno je pitanje kako je taj instrument uopće mogao da uđe u predsjedništvo BiH. Ne bi trebalo ući ništa čemu nije mjesto. Muzičkom instrumentu nije mjesto u Predsjedništvu BiH - kazao je Džaferović

A. Č. - N. Aj.

Džaferović nakon sjednice Predsjedništva BiH

Foto: A. Čengić


To je pokušaj da se ponizi Predsjedništvo BiH. Samo pokušaj koji je završio ponižavanjem onih koji su to uradili, kazao je član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović o tome što je Milorad Dodik doveo harmonikaša u ovu bh. instituciju.

- Svako svojim djelima oslikava sebe i stvara predstavu o sebi u javnosti. Javnost razumije te postupke i sigurno je da će to biti protumačeno kao samoponižavanje. Posebno je pitanje kako je taj instrument uopće mogao da uđe u predsjedništvo BiH. Ne bi trebalo ući ništa čemu nije mjesto. Muzičkom instrumentu nije mjesto u Predsjedništvu BiH - kazao je Džaferović.

Dodao je da svako priča priču o sebi, ali ne o državi.

- Meni je cilj da i ova država bude normalna kao i sve u svijetu, zna se kakav je kodeks i bonton u Predsjedništvu. Oni koji su spremni da spuste na takav nivo govore o sebi, ne govore o državi, ne govore o narodu, već samo o sebi! Ovo je najobičniji primitivizam - poručio je Džaferović.

Više o temi Šefik Džaferović

NA VRH

Podijeli članak na