NAKON OTKAZIVANJA SARADNJE

Saša Trivić, vlasnik pekara "Manja", za "Avaz": Posljedice političke krize u BiH odražavaju se na ekonomiju

Trebamo se zajedno udruživati, a nikako se cijepati, kazao je Trvić

Piše: N. Aj.

18.10.2021

Saša Trivić, vlasnik lanca pekara "Manja". Arhiv

Saša Trivić, vlasnik lanca pekara "Manja", objavio je na Twitter profilu da su dvije firme iz FBiH prekinule saradnju s ovom pekarom.

Kako je Trivić naveo, firme iz FBiH su navele da ne žele pomagati RS.

- Dvije firme iz Federacije prekinuli saradnju sa nama pod obrazloženjem da neće da pomažu RS. Trebao bi im neko javiti da Federacija prodaje više robe u RS nego RS u Federaciji - naveo je Trivić.

Jedinstveno tržište

Pozvali smo Trivića zbog ovoga te je za "Avaz" kazao:

- Evidentno je da politička situacija u Bosni i Hercegovini neke pojedince tjera da razmišljaju na taj način. Mislim da nije dobro da se to radi na taj način, trebamo biti jedinstveno tržište, trebamo se zajedno udruživati, a nikako se cijepati. Mislim da nije dobro da politika utječe na ekonomske odluke. Naravno, svako ima pravo da odlučuje gdje će i šta će kupiti, ali to nije dobro za privredu BiH. Ne bi trebali dozvoliti da politička prepucavanja utječu na ekonomske odnose.

Svako cjepkanje

Istakao je da je su mu prošle nedjelje rekli da neće da pomažu firmu iz RS.

- Nama to nije smetalo. Moja poruka je da se ne trebamo tako ponašati. Naravno, ne trebamo nikoga ni prisiljavati da kupuje tamo gdje mu ne odgovara. Naši najveći dobavljači su iz FBiH, ne razmišljamo na takav način. Svako cjepkanje ekonomije loše utječe na sve - kazao je Trivić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.