SARAJEVO

Ministrica Turković održala sastanak sa Volfgangom Sobotkom

Razgovarali su o aktuelnoj političkoj situaciji, evropskom putu, provedbi reformi u našoj zemlji kao i izazovima na tom putu

H. J. I. / Fena

Volfgang Sobotka i Bisera Turković

Foto: MVP BiH


Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković sastala se danas s predsjednikom Nacionalnog vijeća Republike Austrije Volfgangom (Wolfgang) Sobotkom.

Na sastanku je razgovarano o odnosima BiH i Republike Austrije, aktuelnoj političkoj situaciji, evropskom putu, provedbi reformi u našoj zemlji kao i izazovima na tom putu.

Istaknuto je da su odnosi između BiH i Republike Austrije na izuzetno visokoj razini te da između dvije zemlje nema otvorenih pitanja.

Ministrica Turković je naglasila značajan doprinos Austrije kada je riječ o podršci evropskim integracijama BiH, ali i njenoj ulozi na planu unutrašnje stabilnosti i sigurnosti u BiH, s obzirom da Austrija daje najviše vojnika u sastavu Misije EUFOR-ALTHEA.

Predsjednik Nacionalnog vijeća Sobotka je podsjetio na snažne veze između dvije zemlje, istaknuvši da su građani Austrije, porijeklom iz Bosne i Hercegovine, među najbrojnijima i najbolje integriranim u austrijskom društvu.

Naglasio je da Austrija nastavlja pružati snažnu podršku procesu evropskih integracija Bosne i Hercegovine kao i daljnju provedbu reformskih procesa, saopćeno je iz MVP BiH.

NA VRH

Podijeli članak na