NASTUP KOJI SU SVI OSUDILI

Harmonikaš Miroslav Matić za "Avaz": Poznajem Dodika preko 15 godina, uvijek se prijatno osjećam kad mu sviram

Demantirao je navode da je stigao u Predsjedništvo službenim autom i nije htio otkriti da li je bio plaćen

Milorad Dodik i harmonikaš Miroslav Matić. Avaz

Piše: H. J. I.

18.10.2021

Kako je i ranije najavljivao, član Predsjedništva Milorad Dodik danas je prije sjednice u svoj kabinet doveo harmonikaša i s njim zapjevao pjesme "Romanija", "Srpkinja je mene majka rodila"... Riječ je o harmonikašu iz Banja Luke, Miroslavu Matiću. On je član orkestra folklornog društva “Masleša”, te dio benda “Matić Orkestar”, koji nastupa na različitim svečanostima.

Kako Matić ističe u razgovoru za portal "Avaza", on i Dodik se poznaju više od 15 godina. 

- Naše poznanstvo traje preko 15 godina. Nije to politika, nije ništa, ja porodično njima sviram - kaže Matić za "Avaz". 

Matić je također demantirao navode da je Dodik po njega poslao službeno vozilo. Kako kaže, došao je u privatnom aranžmanu. Na pitanje da li je ovo bila usluga Miloradu Dodiku ili je bio plaćen za ovaj angažman, Matić nije htio odgovoriti. 

- Ne bih ja sada o tome, ali čim kažem da njima porodično sviram prije politike, znači to nema veze ni sa kakvim plaćanjem - izjavio je. 

Dodao je da se uvijek rado odazove Dodikovim pozivima. 

- Ja se uvijek prijatno osjećam kad sviram gospodinu Dodiku. Uvijek prijatno i sa velikim zadovoljstvom, gdje god to bilo - zaključuje Matić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.