POLITIČKA ANALITIČARKA

Ivana Marić o harmonikašu: Kako to da Izetbegović nije uletio u Predsjedništvo da izbaci Dodika

Posebno se izdvaja njena objava na Twitteru u kojoj spominje Milana Tegeltiju, Dodikovog savjetnika

N. Aj.
 • Marić o Dodikovom postupku u Predsjedništvu BiH

  Marić o Dodikovom postupku u Predsjedništvu BiH

  Foto: Avaz


Politička analitičarka Ivana Marić objavama na Twitteru je iznijela svoj jasan stav o posljednjim događajima u Predsjedništvu BiH.

- Zašto medijima zabranjuju ulazak u Predsjedništvo nakon što su oni dozvolili da Dodik uvede harmonikaša, izigrava mangupa i pravi cirkus? Zašto nisu Dodika zaustavili, pa najavio im je da će ovo napraviti, nije bilo iznenađenje - napisala je Marić u jednoj od posljednjih objava na Twitteru.

 • Objava Ivane Marić na Twitteru

  Objava Ivane Marić na Twitteru

  Foto: Printscreen


U ranijoj objavi osvrnula se na Milorada Dodika i njegovu porodicu, odnosno sina Igora, napisavši:

- Da li biste vi pomišljali da počnete rat da vam je sin dobio posao vrijedan 31,8 miliona KM. Naravno da ne biste, isto kao i Dodik, ali treba ljude zabaviti da ne pričaju o unosnim poslovnim dostignućima njegovog sina, uspješnog i samostalnog biznismena.

 • Twitter objava

  Twitter objava

  Foto: Printscreen


Osvrnula se Marić i na stavove predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića i člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića nakon što je Milorad Dodik u ovu bh. instituciju doveo harmonikaša. Na izjavu Džaferovića da će BiH biti branjena, te ko je Dodik da ugrožava sektor odbrane, Marić je napisala:

- Da, kao što su Komšić i on danas odbranili Predsjedništvo BiH od Dodika s harmonikašem. Nisu smjeli ni nos pomoliti iz kancelarije.

 • Tvit Ivane Marić

  Tvit Ivane Marić

  Foto: Printscreen


No, tu se nije zaustavila.

- Ako ste se pitali kako to da Izetbegović danas nije uletio u Predsjedništvo da izbaci Dodika i muzičare, to je zato što je bio u Mostaru sa Čovićem, odakle su ova dva mirotvorca proučili da žele mir i stabilnost u BiH - napisala je Marić.

 • Objava na Twitteru

  Objava na Twitteru

  Foto: Printscreen


Objavila je Marić još mnogo tvitova na temu jučerašnjeg harmonikaša u Predsjeništvu BiH, ali i izjava koje su članovi i predsjedavajući dali poslije medijima.

Međutim, posebno se izdvaja objava u kojoj spominje Milana Tegeltiju, Dodikovog savjetnika.

- Nije ovo prvi put da Dodik dovodi harmonikaša u Predsjedništvo BiH, harmonikaš Tegeltija je tamo već odavno kao savjetnik. Samo sam ja mislila da je Tegeltija prva Dodikova harmonika, no bit će da se šefu ne sviđa kako Milan svira - napisala je Marić.

 • Objava na Twitteru Ivane Marić

  Objava na Twitteru Ivane Marić

  Foto: Printscreen


NA VRH

Podijeli članak na