OŠTRE RIJEČI

Dodik žestoko o Nikšiću: Prikriveni militant u koži socijaldemokrate

Jasno je da Nikšić i njegovi sarajevski istomišljenici bježe od dijaloga, a ne bježe od zveckanja oružja i prizivanja stranog intervencionizma, poručio je Dodik

Milorad Dodik o Nerminu Nikšiću. Avaz

N. Aj. / Srna

19.10.2021

Predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da militantna politika bošnjačkog političkog Sarajeva, kojoj očigledno pripada i Nermin Nikšić, nastavlja da zagovara međunarodni intervencionizam.

- Na to smo već nakli i to je ta matrica po kojoj redovno djeluju. Vjerujem da je već svima jasno da oni kao militanti bolje barataju oružjem nego dijalogom, a o pravu i poštovanju Ustava nema ni govora - rekao je Dodik Srni upitan da prokomentariše pismo koje je predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić uputio Partiji evropskih socijalista i Socijalističke internacionale u kojima tvrdi da "aktivnosti SNSD-a prijete da izazovu novi rat u BiH".

Istakao je da se Nikšić lažno predstavlja kao socijaldemokrata, a u suštini zastupa politiku koja je zajednička sarajevskom bošnjačkom korpusu - politika zveckanja oružja i prizivanja stranaca u pomoć s ciljem stvaranja unitarne, bošnjačke BiH.

- Kako pravi socijaldemokrata može da se zalaže za nepoštovanje Ustava i majorizaciju dva konstitutivna naroda, a biti protiv dijaloga? Jasno je da Nikšić i njegovi sarajevski istomišljenici bježe od dijaloga, a ne bježe od zveckanja oružja i prizivanja stranog intervencionizma - poručio je Dodik.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.