PREDSJEDNIK PDP-A

Borenović: Zveckanje ratom i oružjem je neprihvatljivo i to nećemo dopustiti

Građani su uznemireni, a svakodnevno nam se javljaju, pa čak i iz SNSD-a, jer su zabrinuti, rekao je Borenović

Branislav Borenović: Lider PDP-a. Avaz

Piše: L. M.

19.10.2021

Branislav Borenović, lider PDP-a, obratio se na press konferenciji nakon sastanka opozicionih lidera RS u Istočnom Sarajevu. Istakao je dakako će da se procesuiraju svi odgovorni u aferama koje su potresle RS, a tiču se pandemije koronavirusa, poput nabavke respiratora, maski i druge medicinske opreme.




Medijske slobode

- Svi koji su se bogatili, svi koji su učestvovali u bilo kojem obliku u tim radnjama, moraju odgovarati pred nadležnim institucijama. Niko ne smije biti amnestiran - rekao je Borenović.

Kada je riječ o medijskim slobodama u RS koje su u posljednje vrijeme posebno narušene, Borenović kaže kako neće odustati od toga da svi mediji imaju punu slobodu izvještavanja u RS.

- Nećemo odustati ni od traženja da se digitalni signal da i drugima, a ne samo povlaštenima. Cilj nam je zaštititi RS, ne pristajemo ni na kakvo hazarderstvo. SNSD nije dobio nikakvu podršku u onime što radi. Građani su uznemireni, a svakodnevno nam se javljaju, pa čak i iz SNSD-a, jer su zabrinuti - kazao je Borenović.

Najavili nove proteste

Govoreći o planovima Milorada Dodika, Borenović ističe da politici SNSD-a podršku nije dao niko.

- Politika SNSD-a nije dobila podršku nikoga, oni dovode RS u opasnost, posebno uznemirene građane. Zveckanje ratom i oružjem je neprihvatljivo i to nećemo dopustiti. I tu ne mislim samo na SNSD i Dodika, već i na njihove koalicione partnere koji vladaju državom - rekao je Borenović.

Također, Borenović je najavio nove proteste koji će biti još jači i još žešći, te je vladajućoj koaliciji poručio da oni neće stati.

Što se tiče Prijedora i vanrednih izbora za gradonačelnika, dogovoreno je da se napravi jedna velika koalicija stranaka opozicije koji će se okupiti oko jednog kandidata.

 - To će biti najbolji odgovor građana Prijedora, ali i građana RS kakvu vlast očekuju. Vjerujem da ćemo već u ponedjeljak doći do jedinstvenog kandidata, oko osobe koju ćemo podržati i pokazati odgovornost - kazao je Borenović.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.