AFERA RESPIRATORI

Nastavak suđenja Fadilu Novaliću i drugima: Danas svjedoči Edita Kalajdžić

Na prošlom ročištu završeno je saslušanje svjedoka Hasana Ganibegovića, bivšeg šefa Ureda premijera Fadila Novalića, dok je advokatica Vasvija Vidović kazala je da joj je hakovan računar

Dolazak Novalića na jedno od prethodnih ročišta. Avaz

Piše: N. Aj.

20.10.2021

U Sudu BiH danas će biti nastavljeno suđenje federalnom premijeru Fadilu Novaliću i drugim optuženim za spornu nabavku 100 respiratora u vrijednosti 10.530.000 KM.

Na prošlom ročištu završeno je saslušanje svjedoka Hasana Ganibegovića, bivšeg šefa Ureda premijera Fadila Novalića, dok je advokatica Vasvija Vidović kazala je da joj je hakovan računar.

Današnje ročište počet će u 9 sati, a bit će saslušana Edita Kalajdžić, sekretar Ureda premijera Vlade FBiH Fadila Novalića.

Osim Novalića, za spornu nabavku respiratora optuženi su suspendovani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak, ministar finansija Federacije BiH Jelka Milićević i vlasnik preduzeća “Srebrena malina” Fikret Hodžić.

Novalić, Solak i Hodžić optuženi su za udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi sa djelima zloupotreba položaja ili ovlaštenja, primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Njih optužnica tereti i za pranje novca, falsifikovanje ili uništenje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, falsifikovanje službene isprave i povredu obaveze vođenja trgovačkih ili poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.