STANJE NA PUTEVIMA

Od večeras ponovo na snazi noćne obustave saobraćaja u tunelu Crnaja

Zbog minerskih radova, za danas je u vremenu od 10 do 16 sati najavljena obustava saobraćaja na regionalnom putu Šipovo-Kupres

N. Aj.
  • Nićne obustave saobraćaja u tunelu Crnaja

    Nićne obustave saobraćaja u tunelu Crnaja

    Foto: Anadolija


U kotlinama i uz riječne tokove iz BIHAMK-a upozoravaju na smanjenu vidljivost, zbog magle. 

- Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i obavezno drže odstojanje između vozila. Podsjećamo, zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme na putevima u Bosni i Hercegovini stupa na snagu 1. novembra, pa na vrijeme zamjenite gume na vašem vozilu - navodi se na stranici BIHAMK-a.

Od večeras su ponovo na snazi noćne obustave saobraćaja u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica). Obustave bi trebale potrajati nekoliko noći, u vremenu od 23 sata do 4.30 sati. Tokom dana, kroz tunel se saobraća naizmjenično-jednom trakom.

Zbog izvođenja neophodnih radova, dvosmjerno saobraćanje suprotnom trakom od zone radova, aktuelno je na dionicama autoputa A-1 Kakanj-Visoko (na mostu u naselju Dobrinje) i Podlugovi-Sarajevo sjever.

- Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava - istaknuto je iz BIHAMK-a.

Zbog minerskih radova, za danas je u vremenu od 10 do 16 sati najavljena obustava saobraćaja na regionalnom putu Šipovo-Kupres.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Donji Vakuf-Jajce (Skela), Nemila-Žepče (Donja Golubinja), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda), Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica), Šipovo-Jezero i Gračanica-Srnice Donje.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Više o temi Stanje na putevima

NA VRH

Podijeli članak na