PORUKA BIVŠEM ŠEFU

Kalabić poručio Dodiku: Željka, Radmanović, Višković i Majkić pričaju po Banjoj Luci da si prolupao

Ti znaš da je tvoja priča šuplja i prazna i namijenjena onim nesrećnicima pod šatorom uz litru jesenje brlje, naveo je Kalabić

Drago Kalabić poslao poruku Miloradu Dodiku. Agencije

Fu. M.

20.10.2021

Bivši potpredsjednik SNSD-a Drago Kalabić komentirao je na Facebooku najavu svog bivšeg stranačkog šefa Milorada Dodika da će RS povući saglasnost o osnivanju Oružanih snaga BiH te formirati vojsku RS-a. 

Njegov status na Facebooku prenosimo u cijelosti: 

- Kada ste Milorade, ti, Ivanić i Kalinić odlučili da predate VRS na nivo BiH, ja sam bio protiv. Sjećaš sa da sam i tebe molio da budeš protiv. Ti si rekao da moraš i da imaš pritisak. Pitao sam te kakav, nikada nisi objasnio. Ja moram priznati da sam glasao po savjesti i da ni tada ni poslije nisam imao nikakav problem, pritisak ili nešto slično. Trebalo mi je dugo vremena da shvatim da je taj pritisak ustvari trgovina i što si više ustupaka pravio, više si napredovao.


Status Drage Kalabića. Printscreen

Ovo ti pišem zbog budalaština koje promovišeš ovih dana oko vojske i odbrane. 

Vidiš, Milorade, ti si sa bratijom predao VRS bez i jednog metka, bez i jednog ustupka i bilo kakvog benefita za RS. I sada ti nas ubjeđuješ, Milorade, da će isto tako Bošnjaci, a i Hrvati, tebi to ponovo predati bez metka, bez borbe, bez teške muke. Neće Milorade. I ja i ti to dobro znamo. Ti znaš da je tvoja priča šuplja i prazna i namijenjena onim nesrećnicima pod šatorom uz litru jesenje brlje. A posljedice tvoje politike mogu biti pogubne za sve nas. O tome neki drugi put.

Još samo da ti kažem, da ovi nesrećnici što stoje iza tebe kao da im je neko umro, Željka, Radmanović, Radovan, Majkić, svašta pričaju po Banja Luci. Kod tebe šute, a ovamo pričaju da si prolupo, da si izgubljen i da je gotovo. Ti znaš kako ja to znam... Nije dobro Milorade... - poručio je Kalabić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.