BANJA LUKA

Dodik nakon sastanka sa pomoćnikom glavnog sekretara UN-a: RS neće povući ni jedan potez koji bi ugrozio mir

Dodik je na današnjem sastanku upoznao pomoćnika glavnog sekretara UN-a Miroslava Jenču i o aktualnoj političkoj situaciji

Fu. M.

Prilikom susreta u Banjoj Luci

Foto: Predsjedništvo BiH


Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik primio je danas u Banjoj Luci pomoćnika glavnog sekretara Ujedinjenih naroda za Evropu, centralnu Aziju i Ameriku Miroslava Jenču.

Dodik se zahvalio pomoćniku glavnog sekretara UN-a na svim programima koje je UN realizirao i podržao u Republici Srpskoj i u BiH, naglasivši da bi usljed povećanog nepovjerenja u određene predstavnike međunarodne zajednice, prisutnost UN-a trebala biti značajnija u BiH.

- Dodik je na današnjem sastanku upoznao pomoćnika glavnog sekretara UN-a Miroslava Jenču i o aktualnoj političkoj situaciji u Republici Srpskoj i u BiH, istaknuvši da Republika Srpska insistira na dosljednom poštivanju Ustava BiH. On je naglasio i da je situacija u BiH zbog nametnutih odluka stranaca već duže vrijeme nestabilna, ali da je mirna, kao i da Republika Srpska neće povući nijedan potez koji bi mogao ugroziti mir - navodi se u saopćenju iz Dodikovog kabineta. 

Više o temi Milorad Dodik

KOMENTAR DANA
Porfirije protiv Dodika
NA VRH

Podijeli članak na