BANJA LUKA

Dodik nakon sastanka sa pomoćnikom glavnog sekretara UN-a: RS neće povući ni jedan potez koji bi ugrozio mir

Dodik je na današnjem sastanku upoznao pomoćnika glavnog sekretara UN-a Miroslava Jenču i o aktualnoj političkoj situaciji

Prilikom susreta u Banjoj Luci. Predsjedništvo BiH

Fu. M.

20.10.2021

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik primio je danas u Banjoj Luci pomoćnika glavnog sekretara Ujedinjenih naroda za Evropu, centralnu Aziju i Ameriku Miroslava Jenču.

Dodik se zahvalio pomoćniku glavnog sekretara UN-a na svim programima koje je UN realizirao i podržao u Republici Srpskoj i u BiH, naglasivši da bi usljed povećanog nepovjerenja u određene predstavnike međunarodne zajednice, prisutnost UN-a trebala biti značajnija u BiH.

- Dodik je na današnjem sastanku upoznao pomoćnika glavnog sekretara UN-a Miroslava Jenču i o aktualnoj političkoj situaciji u Republici Srpskoj i u BiH, istaknuvši da Republika Srpska insistira na dosljednom poštivanju Ustava BiH. On je naglasio i da je situacija u BiH zbog nametnutih odluka stranaca već duže vrijeme nestabilna, ali da je mirna, kao i da Republika Srpska neće povući nijedan potez koji bi mogao ugroziti mir - navodi se u saopćenju iz Dodikovog kabineta. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.