OPĆINSKI SUD SARAJEVO

Cibra ponovo osuđen zbog laži o Radončiću, dužan platiti 5.000 KM odštete

Ovo je još jedna u nizu presuda donesenih po tužbama Fahrudina Radončića protiv Armina Cibre, kojima ga je Općinski sud u Sarajevu obavezao da Fahrudinu Radončiću isplati ukupno 28.500,00 KM na ime naknade štete zbog klevete

E. T.

Armin Cibra: Iznio niz laži o predsjedniku SBB-a

Foto: Avaz


Općinski sud u Sarajevu donio je presudu broj 65 0 P 872751 20 P kojom je usvojio tužbu Fahrudina Radončića, predsjednika Saveza za bolju budućnost BiH protiv Armina Cibre, koji se lažno predstavljao kao njegov tjelohranitelj i po nalogu određenih paraobavještajnih struktura pisao navodne knjige o Radončiću. 

Presudom je tuženi Cibra obavezan na isplatu 5.000,00 KM Radončiću na ime naknade nematerijalne štete zbog povrede časti i ugleda, nastale njegovim izjavama u video intervjuu koji je 19.08.2020. godine objavljen na web platformi You Tube i u kojemu je Cibra lažno tvrdio da je predsjednik SBB-a obavljao nelegalne poslove sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem i Naserom Keljmendijem.

Također, sud je obavezao tuženoga da objavi presudu i uputi javno izvinjenje Fahrudinu Radončiću. 

Inače, Radončićevi advokati su u ponedjeljak, 18.10.2021. godine, obaviješteni od strane Pravnog tima platforme You Tube da je, po njihovom zahtjevu, blokiran pomenuti video intervju Armina Cibre, s obzirom da su advokati ukazali da Cibra iznosi lažni sadržaj. Radi se o istom sadržaju koji je predmet dobijene tužbe pred Općinskim sudom u Sarajevu.

Ovo je još jedna u nizu presuda donesenih po tužbama Fahrudina Radončića protiv Armina Cibre, kojima ga je Općinski sud u Sarajevu obavezao da Fahrudinu Radončiću isplati ukupno 28.500,00 KM na ime naknade štete zbog klevete.

Više o temi Armin Cibra

PRESUDA ZA KLEVETU
Turkovićka otkrila da je Cibra lažni autor
NA VRH

Podijeli članak na