PREDSJEDNICA RS

Cvijanović s Vitek i Jarošinkom Jedinak u Poljskoj o EU i jačanju saradnje

Na sastanku sa državnom sekretarkom u Ministarstvu fondova i regionalne politike Malgožatom Jarošinkom Jedinak, Cvijanović je istakla da su evropske integracije i jačanje regionalne saradnje strateško opredjeljenje institucija Republike Srpske

Željka Cvijanović na sastanku s državnom sekretarkom u Ministarstvu fondova i regionalne politike Malgožatom Jarošinkom Jedinak. Kabinet predsjednice RS

N. Aj.

20.10.2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, tokom zvanične posjete Republici Poljskoj, razgovarala je danas u odvojenim susretima, sa predsjednicom Sejma, donjeg doma poljskog Parlamenta Elžbjetom Vitek i državnom sekretarkom u Ministarstvu fondova i regionalne politike Malgožatom Jarošinkom Jedinak.

Predsjednica Cvijanović i predsjednica Vitek razmijenile su mišljenje o aktuelnoj situaciji u Evropskoj uniji, poziciji Poljske, kao i politici proširenja EU.

Tokom sastanka je razgovarano o mogućnostima dodatnog jačanja institucionalnih veza između RS i Poljske, ali i stvaranju uslova za unapređenje različitih vidova saradnje.

Predsjednica RS informisala je predsjednicu poljskog Parlamenta sa ustavnom pozicijom Republike Srpske, te političkom situacijom i ukupnim odnosima u BiH.

Željka Cvijanović sa predsjednicom Sejma, donjeg doma poljskog Parlamenta Elžbjetom Vitek. Kabinet predsjednice RS

Ovom prilikom je pozdravljen intenzitet kontakata između Republike Srpske i Poljske i njenih regija, te naglašeno da je posjeta predsjednice Cvijanović Poljskoj važan korak ka još boljim međusobnim odnosima i ocijenjeno da se takva praksa treba nastaviti i u budućnosti.

Na sastanku sa državnom sekretarkom u Ministarstvu fondova i regionalne politike Malgožatom Jarošinkom Jedinak, Cvijanović je istakla da su evropske integracije i jačanje regionalne saradnje strateško opredjeljenje institucija Republike Srpske.

Tokom sastanka posebno je apostrofirana intenzivna saradnja RS i nekoliko poljskih vojvodstava u različitim oblastima, te izražena opredijeljenost ka daljem unapređenju odnosa.

Predsjednica Cvijanović je naglasila da je iskustvo Poljske u domenu povlačenja i korištenja evropskih fondova veoma korisno, te izrazila zahvalnost domaćinima na spremnosti da svoja iskustva podijele sa Republikom Srpskom.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.