SAOPĆENJE

HNS o smjeni Tadić: Bošnjački unitaristi srušili su pravnu državu

Nasilna smjena državne tužiteljice Tadić pod palicom bošnjačkog političkog vrha, potpomognutog besramnim paraobavještajnim pritiscima i medijskim spinovima označila je slom trećeg stupa vlasti u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz HNS-a

Hrvatski narodni sabor oglasio se saopćenjem. Agencije

A. Ka.

20.10.2021

Hrvatski narodni sabor (HNS) oglasio se saopćenjem nakon što je odlukom većine članova Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH Gordana Tadić smijenjena je s pozicije glavne tužiteljice Tužilaštva BiH.

- Nasilna smjena državne tužiteljice Tadić pod palicom bošnjačkog političkog vrha, potpomognutog besramnim paraobavještajnim pritiscima i medijskim spinovima označila je slom trećeg stupa vlasti u Bosni i Hercegovini. U ovim trenucima traje bošnjačko otimanje i ovladavnje pravosuđem.

"Prvi u Bošnjaka", uz radikalne "twitteraše", već mjesecima u svojim javnim istupima vrši politički pritisak na pravosudni sustav i očigledno ista politika stoji iza današnje smjene.

Nužno je istaknuti kako su za smjenu Gordane Tadić glasali: Halil Lagumdžija, Amila Kunosić Mimica, Sanela Butigan-Gorušanović, Sanin Bogunić, Lejla Hadžić i Mustafa Šabić - evidentne pravosudne perjanice bošnjačkog unitarizma i direktno odgovorni pojedinci koji su danas srušili treći stup vlasti u Bosni i Hercegovini.

Današnji rušilački pohod uvod je u neizvjesno stanje, ne samo u okviru pravosudnih institucija i vladavine prava, nego i političkog i institucionalnog okvira kroz neskrivene pokušaje bošnjačkog ovladavanja Federacijom BiH - sapćeno je iz HNS-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.