AFERA RESPIRATORI

Video iz sudnice / Još jedan svjedok potvrdio da je "Seb" iz viber grupe profesorica Sebija Izetbegović

Kalajdžić je na ročištu potvrdila da se u viber grupi GENSEK, u kojoj se obavljala komunikacija između premijera FBiH i njegovih uposlenika, skraćenica Seb.zove odnosi na profesoricu Sebiju Izetbegović, direktoricu KCUS-a

Piše: B. C.

20.10.2021

Suđenje Fadilu Novaliću i ostalima, optuženima za nabavku stotinu respiratora u vrijednosti 10,5 miliona KM, nastavljeno je danas saslušanjem Edite Kalajdžić, sekretara Vlade Federacije BiH.

Kalajdžić je na ročištu potvrdila da se u viber grupi GENSEK, u kojoj se obavljala komunikacija između premijera FBiH i njegovih uposlenika, skraćenica Seb.zove odnosi na profesoricu Sebiju Izetbegović, direktoricu KCUS-a.

Kalajdžić je uopćeno objasnila koji su njeni zadaci na radnom mjestu. Između ostalog, kazala je da je sve ponude koje su stizale na Ured premijera FBiH za nabavku medicinske opreme i sredstava proslijeđivala Federalnoj upravi CZ i Zavodu za javno zdravstvo FBiH.

Prije nego što će biti izmijenjen Federalni štab CZ, Kalajdžić je dobila Viber poruku "Sebija: Solak će morati uzeti vlast. Respiratori i testovi moraju umiriti stanovništvo. Ovo se zamahuje". Kalajdžić je na to odgovorila: "Do ujutro u 9 sati zovite Solaka, Pehara, Čerkeza, Jelku. Moramo mi preuzeti, Solaku dati krila. Moramo hitno reagirati".

Pogledajte video iz sudnice. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.