MINISTAR MUP-A RS

Lukač: Nisam znao da će EUFOR iz zraka nadgledati vježbu

Dodao je da je vježba policijskih jedinica entiteta RS održana kao antiteroristička u cilju boljeg reagiranja na eventualne izazove

Dragan Lukač. Avaz

Piše: Fu. M.

22.10.2021

Ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač nakon današnje taktičko - pokazne vježbe na Jahorini, izjavio je da vježba MUP-a RS-a i žandarmerije nema nikakve veze sa trenutnom političkom krizom u našoj zemlji. 

- Nije tačna informacija da nabavljamo oružje, vježba nije nikakva provokacija već je odlučeno da bude održana sada zbog početka turističke sezone na Jahorini koja uskoro kreće - rekao je Lukač. 

Komentirao je i činjenicu da su vježbu MUP-a na Jahorini nadlijetale ekipe EUFOR-a. 

Avion EUFOR-a nadgledao vježbu. Avaz

- Pojavio se EUFOR-ov avion koji je nadletio 5,6 puta sa namjerom da vide šta se dešava. Iz tog razloga nismo dizali naš drugi helikopter da ne bi došlo do incidenta. Sve što su vidjeli iz vazduha mogli su da vide i odavde - kazao je Lukač.

Dodao je da je vježba policijskih jedinica entiteta RS održana kao antiteroristička u cilju boljeg reagiranja na eventualne izazove.

- MUP RS je održao dvije paralelne vježbe, jedna je na Jahorini, a druga u Mrkonjić Gradu. Ove vježbe su ranije planirane. Jahorina je jedno vekliko gradlište i turistički potencijal RS. Otvorit ćemo danas stanicu policije na Jahorini - dodao je Lukač. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.