SUSRET U BEOGRADU

Vučić sutra s Dodikom, najavio sastanak i s Izetbegovićem: Razgovor je najbolji metod za rješavanje problema

Smatram kao veoma važno da otvorimo srpsko- bošnjački dijalog, da jedni o drugima govorimo sa više poštovanja, da brinemo jedni o drugima i razmišljamo šta su interesi i jednih i drugih i da pokušamo da razumijemo jedni druge, rekao je Vučić

N. Aj.

Aleksandar Vučić i Milorad Dodik sastat će se sutra

Foto: Arhiv


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će se sutra uvečer u Beogradu sastati sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i da će s njim razgovarati o svim aktuelnim temama.

Upitan da li će Srbija imati neke posljedice ako bi SAD uvele sankcije Dodiku, Vučić je istakao da je bio i ostao protivnik sankcija jer se njima ništa ne rješava.

Srpsko-bošnjački dijalog

- Posebno prezirem one u Beogradu, Banjoj Luci i u Sarajevu koji misle da se problemi rješavaju sankcijama. Razgovor je najbolji metod za rješavanje problema i sutra ću razgovarati sa Dodikom - rekao je Vučić.

Dodao da će u narednim sedmicama razgovarati i sa Bakirom Izetbegovićem kao bošnjačkim liderom.

- Smatram kao veoma važno da otvorimo srpsko- bošnjački dijalog, da jedni o drugima govorimo sa više poštovanja, da brinemo jedni o drugima i razmišljamo šta su interesi i jednih i drugih i da pokušamo da razumijemo jedni druge - rekao je on.

Kome su sankcije donijele bilo šta dobro

Vučić je ponovio da ne vidi da su sankcije bilo kome donijele bilo šta dobro.

- Ako očekujete u politici da dobijete neku korist preko sankcija za nekog drugog, jadna je ta korist i nikada ne traje dovoljno dugo da biste je stvarno imali - rekao je on.

Sastanak Vučića sa Dodikom najavljen je za 18 sati u Vili Mir.

Nakon sastanka je planirano obraćanje medijima, saopćeno je iz press službe predsjednika Srbije.

NA VRH

Podijeli članak na