PREDSJEDNIK SNSD-A

Dodik: Ivanić i Šarović trče trku SDA, ne žele izvorni Dejton

RS ne traži ništa što joj ne pripada po Ustavu, ne spori ništa što pripada BiH po Ustavu, i za svoja prava borit će se isključivo političkim i pravnim sredstvima, rekao je Milorad Dodik

A. Ka. / Srna

Dodik: Mladen Ivanić i Mirko Šarović se ponašaju kao politički analitičari

Foto: Avaz


Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je Srni da reakcije opozicionara u RS na najavljeno vraćanje nadležnosti RS pokazuju da ni SDS ni PDP ne žele da se u BiH poštuje izvorni Dejton.

- Iz ličnog komformizma, ali i kao dio pogona za zastrašivanje Srba i RS i Mladen Ivanić i Mirko Šarović se ponašaju kao politički analitičari koji građanima RS prenose bošnjačke i stavove međunarodne zajednice, ali nikako da čujemo stavove SDS-a i PDP-a o tome hoćemo li dozvoliti da nam otmu sve nadležnosti, da nam otmu i šume i poljoprivredno zemljište i vode, i himnu i zastavu i vazduh. Ako nećemo to dozvoliti, onda neka iznesu stav svojih partija kako ćemo se boriti za svoja Ustavom garantovana prava - naglasio je Dodik.

Upitan da prokomentariše stavove koje iznose Ivanić i Šarović u vezi sa vraćanjem nadležnosti RS, predsjednik SNSD-a je ocijenio da se, nažalost, rječnik i argumentacija i kod Ivanića i kod Šarovića ne razlikuju od argumentacije SDA, pa je jasno i čiju trku trče dva veterana politike u RS.

- RS ne traži ništa što joj ne pripada po Ustavu, ne spori ništa što pripada BiH po Ustavu, i za svoja prava borit će se isključivo političkim i pravnim sredstvima. Sve one koji nam ovih dana poručuju da nemamo pravo da na takav način izađemo iz neustavnih aranžmana jer to nije po pravu, pitamo jesu li nam "po pravu" otimali nadležnosti i ako jesu neka nam kažu po kom pravnom dokumentu su se rukovodili - naglasio je Dodik.

Kada je riječ o onima iz opoziciji koji govore o sankcijama političarima, ali i drugim licima u RS i o njima govore kao da učestvuju u kreiranju spiskova, Dodik je poručio da ne potcjenjuju narod u RS, a ni staru Biblijsku izreku - "nema ništa tajno što neće biti javno"!

NA VRH

Podijeli članak na