SERVISNE INFORMACIJE

Evo kakvo je stanje na graničnim prijelazima: Pojačan promet i duge kolone na GP Bosanska Gradiška

Zbog pada sistema u Hrvatskoj trenutno je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Izačić

E. T.

Ulaz u BiH na GP Bosanska Gradiška

Foto: Bihamk


Pojačan je promet vozila i duge su kolone na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK). 

Zbog pada sistema u Hrvatskoj trenutno je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Izačić. Na ostalim graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

 • Izlaz iz BiH na GP Bosanski Brod

  Izlaz iz BiH na GP Bosanski Brod

  Foto: Bihamk


Pretežno mokar ili vlažan kolovoz, kao i povećana opasnost od odrona, karakterišu danas saobraćajnu situaciju u Bosni i Hercegovini. Iz BIHAMK-a savjetuju oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima.

 • Izlaz iz BiH na GP Bosanska Gradiška

  Izlaz iz BiH na GP Bosanska Gradiška

  Foto: Bihamk


Na magistralnom putu Konjic - Jablanica, kroz tunel Crnaja tokom dana saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila, a u noćnim satima (23 do 04.30 sati) saobraćaj se obustavlja.

Zbog izvođenja neophodnih radova, dvosmjerno saobraćanje suprotnom trakom od zone radova, aktuelno je na dionicama autoputa A-1 Kakanj - Visoko (na mostu u naselju Dobrinje) i Podlugovi - Sarajevo sjever.

 • Ulaz u BiH na GP Bosanska Gradiška

  Ulaz u BiH na GP Bosanska Gradiška

  Foto: Bihamk


Na putu Tuzla - Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do šest sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Tokom oktobra i novembra, u jutarnjim i večernjim satima, povećan je broj srneće divljači koja prelazi ceste usljed formiranja zimskih krda, zbog čega dolazi do povećanog broja saobraćajnih nezgoda. Iz BIHAMK-a mole vozače da budu oprezni.

Više o temi Bosanska Gradiška

NA VRH

Podijeli članak na