TEL AVIV

Kako su sadašnji i bivši gradonačelnik Banja Luke pratili konferenciju: Jedan u izolaciji, drugi u Izraelu

Stanivuković zbog mjere izolacije, nakon sjednice Skupštine grada kojoj su prisustvovale i osobe zaražene koronavirusom, nije bio u mogućnosti da otputuje u Tel Aviv

A. Č.

Igor Radojičić i Draško Stanivuković

Foto: Avaz


U Izraelu se održava godišnja konferencija „MuniWorld“, koja ove godine u fokus stavlja zajednički pristup rješavanju potencijalnih izazova sa kojima se suočavaju pametni gradovi.

Na toj konferenciji u Tel Avivu je učestvovao bivši gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić, koji je bio i panelista, dok je sadašnji gradonačelnik Draško Stanivuković sve pratio onlajn iz svoje kuće u Banja Luci.

Stanivuković zbog mjere izolacije, nakon sjednice Skupštine grada kojoj su prisustvovale i osobe zaražene koronavirusom, nije bio u mogućnosti da otputuje u Tel Aviv.

Iz Gradske uprave su naveli da je Stanivukovića pozvao gradonačelnik grada Modin, Haim Bibas, ali da je izlaganje učesnika pratio na onlajn platformi.

Stanivuković je istakao da će Banja Luka nastaviti da jača saradnju sa izraelskim gradom Modin, sa kojim je 2010. godine potpisan i Sporazum o partnerstvu između dva grada. 

  • Igor Radojičić se oglasio na Facebooku

    Igor Radojičić se oglasio na Facebooku

    Foto: Printscreen


Podsjetili su da se gradonačelnik Banja Luke susreo u avgustu ove godine s gradonačelnikom Modina i njegovim saradnicima u Banja Luci kada su razgovarali o značaju modernih tehnologija u funkcionisanju grada, ali i nastavku saradnje dva grada.

Bivši gradonačelnik Igor Radojičić se o učešću na ovoj konferenciji oglasio na društvenim mrežama, pipše Srpskainfo. Na konferenciji je učestvovao kao jedan od govornika.

NA VRH

Podijeli članak na