SASTANAK

Politički savjet PDP-a: "U jednom smo svi saglasni, ideja i polazište svakog političkog djelovanja je Republika Srpska"

Tokom sastanka iskazana je podrška politici rukovodstva partije, te djelovanju poslanika PDP-a u NSRS i Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH

Sa današnjeg sastanka u Banjoj Luci. Agencije

E. T.

24.10.2021

Politički savjet Partije demokratskog progresa (PDP) održao je sastanak danas u Banjoj Luci. 

Učesnici su razgovarali o trenutnoj političkoj situaciji i nadolazećim izazovima.

- U jednom smo svi saglasni: naš osnovni zadatak, ideja i polazište svakog političkog djelovanja je Republika Srpska. Svojim položajem, prirodnim potencijalima i ljudskim resursima, Republika Srpska može i mora biti mnogo jača i prosperitetnija, postizanjem unutrašnje stabilnosti, istrajnom borbom protiv korupcije, jačanjem međunarodnog položaja i poštovanjem dejtonskog uređenja BiH. Danas, na tridesetu godišnjicu osnivanja Narodne skupštine Republike Srpske, više nego ikada postoji svijest da jake institucije koje jasno ispunjavaju svoju ulogu znače i jaku Republiku Srpsku - rekao je predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović, koji je predsjedavao sastankom Političkog savjeta.

Tokom sastanka iskazana je podrška politici rukovodstva partije, te djelovanju poslanika PDP-a u NSRS i Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.


Jedinstveni stavovi. Agencije

- Danas smo razgovoarali sa ljudima koji imaju dugogodišnje iskustv i koji su bili svjedoci i učesnici nekih, sa ove distance slobodno možemo reći, istorijskih događaja. Tu su ljudi koji su bili prvi na spiskovima za „odstrel“ od strane nekadašnjih visokih predstavnika, oni koji su smjenjivani i po nekoliko puta sa pozicija na koje su birani voljom naroda i koji dobro znaju šta znači baviti se politikom u izazovnim vremenima. Postoji saglasnost da nikakva nametnuta rješenja nisu dobrodošla, ali i da je politika trenutne vlasti u Republici Srpskoj, kao i njihovih koalicionim partnerima na nivou BiH, avanturizam koji u svakom pogledu nanosi štetu i ugrožava ustavnu poziciju Srpske, rekao je Borenović.

Pored predsjednika PDP-a sastanku su prisustvovali i potpredsjednici stranke i narodni poslanici Igor Crnadak i Jelena Trivić, generalni sekretar i poslanik u PD PS BiH Mira Pekić, počasni predsjednik PDP-a koji je obavljao pozicije premijera Republike Srpske i srpskog člana predsjedništva BiH Mladen Ivanić, nekadašnji predsjednik Republike Srpske Nikola Poplašen, aktuelni gradonačelnik i načelnik Banjaluke i Kotor Varoši Draško Stanivuković i Zdenko Sakan, sadašnji i nekadašnji poslanici, delegati i ministri Perica Bundalo, Mlađen Zarić, Milenko Antešević, Goran Milojević, Branko Dokić, Rodoljub Trkulja, Slaven Pekić i drugi koji su ostvarili značajne uloge u političkom životu Republike Srpske i BiH.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.