GRANIČNA POLICIJA BIH

Galić se sastao sa komandirom Jedinice granične policije Bosanska Gradiška

Direktor Galić je pohvalio rad ove jedinice i istaknuo da policijski službenici, uz redovite aktivnosti u nadzoru granice, ostvaruju značajne rezultate rada u borbi protiv prekograničnog kriminala

Sa sastanka Galića i Kajteza. GP BiH

E. T.

25.10.2021

U sklopu redovnih posjeta terenskim uredima, direktor Granične policije Bosne i Hercegovine Zoran Galić sastao se sa zapovjednikom Jedinice granične policije Bosanska Gradiška Igorom Kajtezom, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Na sastanku je razgovarano o rezultatima rada ove jedinice, kao i trenutnim aktivnostima koje provode službenici u ovoj jedinici. Jedinica Bosanska Gradiška u svojoj zoni odgovornosti ima tri Međunarodna granična prijelaza te operativno pokriva državnu granicu u dužini od 160 kilometara prema Hrvatskoj, tj. prema Europskoj uniji. 

Jedinica Bosanska Gradiška je među vodećim jedinicama po broju ostvarenog saobraćaja vozila i osoba preko graničnih prijelaza i konstantno ostvaruje značajne rezultate po svim segmentima rada, posebno iz područja kriminaliteta, kao i potražne djelatnosti. Za 9 mjeseci ove godine, otkriveno je više od 20 krivičnih djela, a po potražnoj djelatnosti je pronađeno preko 200 osoba.

Direktor Galić je pohvalio rad ove jedinice i istaknuo da policijski službenici, uz redovite aktivnosti u nadzoru granice, ostvaruju značajne rezultate rada u borbi protiv prekograničnog kriminala. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.