SARAJEVO

Egipatski muftija u zvaničnoj posjeti Islamskoj zajednici u BiH

Posjeta će trajati pet dana, a u okviru nje egipatski muftija će se sastati s reisu-l-ulemom, muftijama i rukovodstvom Islamske zajednice, kao i sa predstavnicima Međureligijskog vijeća BiH

A. Ka. / Mina

Reis Kavazović: Uputio poziv egipatskom muftiji

Foto: Agencije


Na poziv reisu-l-uleme Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini dr. Husein-ef. Kavazovića u zvaničnu posjetu Islamskoj zajednici danas je stigao egipatski muftija, Nj.E. Ševki Ibrahim Abdulkerim Musa Allam.

Posjeta će trajati pet dana, a u okviru nje egipatski muftija će se sastati s reisu-l-ulemom, muftijama i rukovodstvom Islamske zajednice, kao i sa predstavnicima Međureligijskog vijeća BiH.

Predviđeno je da se visoki gost Islamske zajednice susretne i s Šefikom Džaferovićem, članom Predsjedništva BiH, zatim s Bakirom Izetbegovićem, predsjedavajućim Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, te Safetom Softićem, članom Parlamentarne skupštine BiH.

Prilikom ove posjete egipatski muftija će održati i predavanje na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu o temi „Uloga savremenog muslimana u suočavanju sa izazovima“.

Više o temi IZ BiH

BROJNE SVEČANOSTI
Nastupila nova hidžretska godina
NA VRH

Podijeli članak na