SUSRET U BANJOJ LUCI

Opozicija u RS nakon sastanka: Zajednički nastupamo na izborima u Prijedoru, uskoro novi protesti

Neće se desiti ono što vlast očekuje, a to je da bude jedan protest i da se nastavi sve po starom,kazao je, između ostalog, Šarović

N. Aj.

Sastanak opozicije u RS

Foto: DNS


U Banjoj Luci danas su se sastali lideri i delegacije opozicionih stranaka RS nakon čega su govorili na pres konferenciji.

- Postignut je dogovor da za izbor gradonačelnika Prijedora nastupimo zajednički - kazao je Branislav Borenović, lider PDP-a.

Dodao je da će do petka prijaviti koaliciju i zajedničkog kandidata.

  • Sastanak opozicije u RS

    Sastanak opozicije u RS

    Foto: PDP


Izdignuti se iznad podjela

Važno nam je da u Prijedoru pobijedimo te da to bude pokazatelj za naredne opće izbore. Izdignuti ćemo se iznad svih podjela i sujeta - kazao je Vorenović.

Mirko Šarović, predsjednik SDS-a, istakao je kako se govorilo i o tome kako je vlast ignorisala zahtjeve velikog opozicionog skupa od 2. oktobra u Banjoj Luci.

- Današnji zaključak je da nastavimo sa protestima protiv aktualne vlasti. O tome kako će to izgledati dogovorit će naš zajednički tim - kazao je Šarović.

  • Sastanak opozicije u RS

    Sastanak opozicije u RS

    Foto: PDP


Šetnja ili masovno okupljanje

Dodao je da će protesta biti, bilo da bude riječ o protestnoj šetnji ili masovnom okupljanju.

- Svi naši protesti imaju jedan cilj a to je da da mijenjanju naše društvo i da probudimo javnost, otpor je jedini način borbe protiv ove vlasti. Neće se desiti ono što vlast očekuje, a to je da bude jedan protest i da se nastavi sve po starom - kazao je, između ostalog, Šarović.

Predsjednik DNS-a govorio je o djelovanju Kluba SDS-PDP-DNS u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

- Naš Klub će postupati u skladu sa zaključcima koje je donijela Narodna skupština Republike Srpske i koji jasno kažu da ne postoje uslovi za odlučivanje srskih predstavnika na nivou zajedničkih institucija. Postoji dobra volja da se odazovemo zajedničkom sastanku parlamentaraca iz Republike Srpske sutra u Parlamentu, ali u odlučivanju nećemo učestvovati, jer tako štitmo i dostojanstvo NSRS - rekao je Nešić.

Goran Selak, predsjednik SPS-a rekao je da su promjene neminovne i da je pitanje dana kada će aktuelna vlast otići sa političke scene Republike Srpske.

- Dogovorili smo snažniju koordinaciju poslaničkih klubova i grupa u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Od svih političkih aktera tražimo da se Narodna skupština i njeni zaključci poštuju. Kada god je stvarno ugrožen vitalni nacionalni interes Republike Srpske, naše stranke će u NSRS prve stati u odbranu, ali nećemo dozvoliti obmanjivanje građana zloupotrebom nacionalnog interesa - istakao je Selak.

NA VRH

Podijeli članak na