KORISNE INFORMACIJE

Stanje na putevima u BiH: Kolovoz mokar i klizav, smanjena vidljivost zbog magle

Pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prelazu Bosanska Gradiška

Kolovoz je mokar i mjestimično klizav. Ilustracija

A. Ka.

26.10.2021

Niske temperature u jutarnjim satima nalažu maksimalno opreznu vožnju, posebno u višim planinskim predjelima Bosne

- Kolovoz je mokar i mjestimično klizav, a na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozoravamo i na smanjenu vidljivost, zbog magle - saopćeno je iz BIHAMK-a.

U tunelu Crnaja (Konjic - Jablanica) saobraća se jednom trakom-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog izvođenja neophodnih radova, dvosmjerno saobraćanje suprotnom trakom od zone radova, aktuelno je na dionicama autoputa A-1 Kakanj - Visoko (na mostu u naselju Dobrinje) i Podlugovi - Sarajevo sjever.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na putu Tuzla-  Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Danas od 08 do 18 sati izvodit će se asfalterski radovi na regionalnom putu Gradačac - Gračanica (Srnice Gornje - Doborovci), pa se saobraćaj preusmjerava na put Gračanica - Bukva - Srebrenik.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Donji Vakuf - Jajce (Skela), Nemila - Žepče (Donja Golubinja), Grude - Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac - Hutovo (u mjestu Cerovica).

Pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prelazu Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Podsjećamo, zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme na putevima u Bosni i Hercegovini stupa na snagu 1. novembra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.