KORISNE INFORMACIJE

Stanje na putevima u BiH: Od danas radovi na putu Mostar - Nevesinje

U vremenu od 9 do 15 sati saobraćaj će biti obustavljen

A. Ka.

Novi radovi na bh. putevima

Foto: Ilustracija


U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća po suhom ili vlažnom kolovozu, a jutarnje magle ima na dionicama uz rijeke Savu, Bosnu i Drinu.

- Molimo sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise – saopćeno je iz BIHAMK-a.

Obustavljen saobraćaj

Od danas do 30. oktobra izvodit će se radovi na magistralnom putu Mostar - Nevesinje (dionica Bakračuša - Nevesinje), zbog čega će u vremenu od 9 do 15 sati saobraćaj biti obustavljen. Za vrijeme obustave vozila će se usmjeravati na put preko Berkovića i Stoca.

Danas od 11:30 do 14:30 sati zbog minerskih radova, doći će do obustave saobraćaja na putnom pravcu Šipovo - Kupres.

Zbog izvođenja neophodnih radova, dvosmjerno saobraćanje suprotnom trakom od zone radova, aktuelno je na dionicama autoputa A-1 Kakanj - Visoko (na mostu u naselju Dobrinje) i Podlugovi - Sarajevo sjever.

Na putu Tuzla - Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 6 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Nema zadržavanja

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Konjic - Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf - Jajce (Skela), Nemila - Žepče (Donja Golubinja), Grude - Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac - Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

NA VRH

Podijeli članak na