NAJAVA EMISIJE

Večerašnji gost u "Crvenoj olovci" je politički analitičar i profesor Enver Kazaz

Ja da sam lično na mjestu gospodina Izetbegovića ne bih čekao Vučićev poziv da mu idem na noge u Beograd, nego bih ga pozvao u Predsjedništvo u Sarajevo, istakao je

Piše: H. J. I.

27.10.2021

Večerašnji gost u "Crvenoj olovci" je Enver Kazaz. Avaz

Gost ovosedmičnog izdanja emisije "Crvena olovka" je politički analitičar i profesor na Filozofskom fakultetu u Sarajevu Enver Kazaz.

U toku intervjua, Kazaz se osvrnuo na trenutnu situaciju u BiH, blokadu institucija, dolazak međunarodnih predstavnika u našu zemlju, najavljene sankcije...

Na pitanje urednice i voditeljice Helene Javor – Ibrahimbegović kako komentira izjavu Bakira Izetbegovića da mu "neće pasti kruna s glave" ako ode u Beograd na sastanak sa Vučićem, Kazaz je istakao da je sam taj poziv Izetbegovićev politički poraz.

- Bože me sačuvaj izraza gospodina Izetbegovića. Očigledno je da su njemu važne krune, kraljevske pozicije. Od same fraze pa nadalje radi se o zbiru gluposti. Naravno da je važno razgovarati ali je važniji kontekst u kojem se razgovori odvijaju i važniji je cilj tih razgovora. Ja da sam lično na mjestu gospodina Izetbegovića ne bih čekao Vučićev poziv da mu idem na noge u Beograd, nego bih ga pozvao u Predsjedništvo u Sarajevo, ugostio ga i otvorio razgovore. To je gospodin Izetbegović trebao učiniti još prije nekoliko mjeseci i ovo sad je njegov čisti politički poraz – izjavio je Kazaz.

Cijeli intervju pogledajte večeras u 20 sati na Avaz TV.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.