VOZAČ DOMA ZDRAVLJA

Miljenik Sarajlija, Adnan Kalkan za "Avaz": Nisam ja nikakav heroj, pokušavam samo da pomognem ljudima

Bolesnim ljudima svaka pomoć ili lijepa riječ znači mnogo, rekao je Kalkan

Piše: A. Saračević

1.11.2021

Vozač Doma zdravlja Sarajevo Adnan Kalkan, koji je mnogo puta oduševio Sarajlije zbog svojih reakcija, sposobnosti i želje da pomogne nemoćnim ljudima, nedavno je opet zaradio pohvale i pozitivne komentare sugrađana.

On je zaposlen u Domu zdravlja “Novi Grad“ kao vozač, te se svakodnevno susreće sa potresnim i nepredviđenim situacijama. Tako se nedavno našao u situaciji gdje je, uz pomoć vatrogasaca i dvije socijalne radnice, uspješno izvukao staricu iz zaključanog stana.


Na djecu sam najslabiji

Nakon što je učestvovao u spašavanju životno ugrožene starice, u razgovoru sa reporterom „Avaza“ kazao je da samo radi svoj posao koji voli i da ne smatra da je heroj zbog toga.

Kako nam je kazao, ovaj posao je ispunjenje njegovog dječačkog sna, te bi sada teško mogao da zamisli sebe u nekoj drugoj ulozi.

Koliko god da su teške situacije sa kojima se susreće, ističe da mu je najteže kada su djeca u pitanju.

- Nisam otac, ali sam na djecu najslabiji. To su naša mala raja. Prije dva dana sam imao slučaj kad mi je dijete faktički umiralo u autu. Gledaš da na svaki način daš svoj doprinos, da pomogneš koliko možes – rekao je Kalkan za portal "Avaza".


Časno i pošteno

Iako za mnoge heroj, ovaj skromni mladić, na sebe ne gleda tako.

- Nisam ja nikakav heroj, ja radim časno i pošteno svoj posao za koji sam plaćen. Pokušavam da pomognem ljudima, naročito koji su bolesni. Njima svaka pomoć ili lijepa riječ znači mnogo - zaključio je on.

Pogledajte video.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.