KORISNE INFORMACIJE

Stanje na putevima u BiH: Radovi na mnogim dionicama, obustave saobraćaja

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

Radovi na mnogim putnim pravcima. Ilustracija

A. Ka.

28.10.2021

Do 30. oktobra izvode se radovi na magistralnom putu Mostar - Nevesinje (dionica Bakračuša - Nevesinje), zbog čega je u vremenu od 9 do 15 sati saobraćaj obustavljen. 

- Za vrijeme obustave vozila se usmjeravaju na put preko Berkovića i Stoca - saopćeno je iz BIHAMK-a.

Danas u vremenu od 8 do 18 sati, obustavit će se saobraćaj na putnom pravcu Jezero - Šipovo.

Zbog izvođenja neophodnih radova na autoputu A-1, na dionicama Kakanj-Visoko (most u naselju Dobrinje) i Podlugovi-Sarajevo sjever, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na putu Tuzla - Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 6 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Konjic - Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf - Jajce (Skela), Nemila - Žepče (Donja Golubinja), Grude - Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac - Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta Draksenić - Vrbaška. Za vrijeme radova putnička vozila mogu koristiti lokalni put (Podgradci - Jablanica - Sjeverovci - Božići), dok teretna vozila saobraćaju preko Banja Luke i Prijedora.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.