SARAJEVO

Ataše za sigurnost pri Ambasadi Turske posjetio Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH

Ataše Ajdin je istakao da je upoznat sa uspješnom saradnjom koju je Ambasada do sada ostvarila sa Direkcijom

Sa sastanka u Sarajevu. Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH

L. M.

28.10.2021

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić, primio je danas u sjedištu Direkcije u nastupnu posjetu Džemil Džem Ajdina (Cemil Cem Aydin), novoimenovenog atašea za sigurnost pri Ambasadi Republike Turske u BiH, te Mehmeta Erduana (Erduğan) i Ali Durmaza, novoimenovane savjetnike za unutrašnje poslove u Ambasadi.

Direktor Vilić je gostima zaželio sretan početak službe u BiH, te ih je upoznao sa najaktuelnijim pitanjima iz djelokruga rada Direkcije i budućim prioritetima. Nadalje, izrazio je zahvalnost na kontinuiranoj podršci Ambasade, posebno u pogledu organizacije obuka za policijske službenike, razmjene znanja i najboljih praksi u različitim oblastima policijskog posla.

Ataše Ajdin je istakao da je upoznat sa uspješnom saradnjom koju je Ambasada do sada ostvarila sa Direkcijom i izrazio uvjerenje da će se saradnja nastaviti i u budućnosti.

U toku sastanka obavljen je telefonski razgovor sa Generalnim direktorom policije R. Turske gdinom Mehmetom Aktašom (Aktaş), kojom prilikom je razgovarano o dosadašnjoj saradnji i jačanju prijateljskih odnosa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.