VEČERAS U 19 SATI

Gosti vanrednog izdanja "Crvene olovke" su Muriz Memić i Davor Dragičević

U toku intervjua, osvrnuli su se na Davorov povratak u BiH, smjenu Gordane Tadić, rad VSTV-a, najavljene proteste ispred OHR-a...

Piše: Avaz.ba

29.10.2021

Gosti vanrednog izdanja "Crvene olovke" su Muriz Memić i Davor Dragičević. 

U toku intervjua, osvrnuli su se na Davorov povratak u BiH, smjenu Gordane Tadić, rad VSTV-a, najavljene proteste ispred OHR-a....

- Dvije godine i 10 mjeseci nisam bio ovdje. Kada sam na aerodromu ugledao članove grupe "Pravda za Davida", Muriza i Ifeta, jednostavno su me emocije ponijele, svi smo mi ljudi - rekao je Dragičević. 

Kako dodaje, zajedno sa Murizom i Ifetom sada nastavlja borbu za pravdu i istinu za njihovu djecu. Njega je podržao i Muriz, dodajući da nikada neće odustati. 

- Spremamo i nove proteste ispred OHR-a, jer niti jedan odgovor nismo dobili od prošlih protesta. Znači ništa nije učinjeno. Ni suspenzija Dalide Burzić, ni suspenzija Sabine Sarajlije. Ja sam već zatražio od visokog predstavnika Kristijana Šmita (Christian Schmidt) da me primi, očekujem da hoće. Želimo da mu pokažemo da hoćemo da se borimo ali očekujemo i njihovu podršku - izjavio je Memić. 

Kompletan intervju pogledajte večeras u 19 sati na Avaz TV.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.