CRVENA OLOVKA

Muriz Memić i Davor Dragičević: Odustati nećemo, jači smo nego ikada

Kako su istakli, ubijeđeni su da će im međunarodna zajednica pomoći

Piše: H. J. I.

29.10.2021

Gosti vanrednog izdanja "Crvene olovke" bili su Muriz Memić i Davor Dragičević.

U toku intervjua, osvrnuli su se na Davorov povratak u BiH, smjenu Gordane Tadić, rad VSTV-a, najavljene proteste ispred OHR-a....

- Dvije godine i 10 mjeseci nisam bio ovdje. Kada sam na aerodromu ugledao članove grupe "Pravda za Davida", Muriza i Ifeta, jednostavno su me emocije ponijele, svi smo mi ljudi - rekao je Dragičević.

Kako dodaje, zajedno sa Murizom i Ifetom sada nastavlja borbu za pravdu i istinu za njihovu djecu.


VSTV-u se ne treba vjerovati

Na pitanje urednice i voditeljice Helene Javor – Ibrahimbegović, da li i dalje vjeruju u namjere VSTV-a da je potrebno reformirati pravosuđe, i kako to uraditi kada je smijenjena žena koja se borila i tražila da predmeti Memić i Dragičević hitno okončaju i pronađu ubice, Muriz Memić je istakao da se VSTV-u ne treba vjerovati.

- Zadnji sastanak koji smo imali u VSTV-u mi smo vidjeli tu da oni ne mogu ništa uraditi, da se oni ograđuju od svega. Njima odgovara ovo stanje. Izvještaj gospodina Pribea je rekao da je VSTV teret sam sebi. Ovakav zakon da u VSTV-u sjede advokati i biraju tužioce, to je neprihvatljivo – istakao je Memić.

Davor Dragičević je dodao da je ubijeđen da će im međunarodna zajednica pomoći.


Poziv koji više nikada neće stići

Davor Dragičević je istakao da su njihove borbe od samog početka neukaljane i iskrene.

- Svima sam rekao, i rodbini, nikad neću dopustiti da na bilo koji način to zloupotrijebi. Samo bih rekao građanima BiH jednu poruku. Kada nazovete dijete i ne javlja vam se 5 minuta na telefon, šta prvo pomislite? Telefon koji je bio kod Davida i moj telefon, prilikom mog sastanka sa Sinišom Kostriješevićem, on je rekao, pa vidio sam koliko ste vezani, imate svaki dan preko 500 poruka, a taj dan sam ga zvao neprestano 12 sati ali moje dijete mi se nikada nije javilo – zaključio je Dragičević.

Cijeli intervju pogledajte na Avaz TV.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.