POSJETE

Komšić se sastao s predstavnicima Udruženja građana “Brize – Foča” Doboj

Na sastanku je razgovarano o procesu povratka Hrvata u selo Foča kod Doboja i problemima sa kojima se susreće lokalno stanovništvo

N. Aj.

Komšić primio je u posjetu predstavnike Udruženja građana “Brize – Foča” Doboj, Jozu Tipurića i Jozu Marića

Foto: Predsjedništvo BiH


Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je u posjetu predstavnike Udruženja građana “Brize – Foča” Doboj, Jozu Tipurića i Jozu Marića.

Na sastanku je razgovarano o procesu povratka Hrvata u selo Foča kod Doboja i problemima sa kojima se susreće lokalno stanovništvo. Predstavnici Udruženja kazali su da selo broji pedesetak stanovnika, većinom penzionera. Naglasili su da još pojedine stambene jedinice nemaju električnu energiju i da nisu priključene na vodovodnu mrežu, što im znatno otežava život.

Naveli su i da je loša prometna infrastruktura, koja se odlikuje veoma uskim, teško prometnim putevima, kao i da je loša povezanost sela sa regionalnim putem. Za rješavanje navedenih problema obraćali su se Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica, ali još nije bilo konkretnih rješenja. 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Komšić je iskazao punu podršku radu Udruženja i realizaciji projekata koji će doprinijeti odvijanju normalnog života stanovnika u ovom selu, te ubrzati proces povratka Hrvata u svoje domove.

NA VRH

Podijeli članak na