PRIČA SA SRETNIM KRAJEM

Trudnica, koja je hitno transportovana u Zagreb, vratila se u Sarajevo: Emotivni susret s porodicom

U akciji su učestvovali ljekari Bosanci, pilot Srbin, doktori Hrvati, jedan kanton, jedan entitet i susjedna država - i nikome ništa nije naplaćeno jer život nema cijenu

Povratak trudnice u Sarajevo. Printscreen

N. Aj.

31.10.2021

Slučaj teško bolesne trudnice koja je iz glavnog grada BiH transportovana u Zagreb kako bi joj se spasio život, skoro svi su pomno pratili. Ona se vratila u Sarajevo nakon što je 15. oktobra helikopterom prebačena u Zagreb.

U akciji su učestvovali ljekari Bosanci, pilot Srbin, doktori Hrvati, jedan kanton, jedan entitet i susjedna država - i nikome ništa nije naplaćeno jer život nema cijenu, prenosi FACE TV.

Sabina Bungur - Milišić iz sarajevske Hitne pomoći kazala je da treudnica još ima terapiju koja joj je propisana u Zagrebu, a koju će nastaviti primati i u Sarajevu.

Direktor Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" Ismet Gavrankapetanović istakao je da će pacijentica se vratiti u ovu medicinsku ustanovu odakle je i transportovana u zagrebačku bolnicu "Fran Mihaljević".


- Ispratit ćemo svi mi njeno liječenje do kraja - rekao je Gavrankapetanović.

Naglasio je da je bilo procijenjeno da pacijent nema šansi za život.

- Ja sam kao najodgovornije lice za ljude koji ovdje liječe i išao sam na to da učinimo sve. Nećete vjerovati, za svaku molbu sva su se vrata otvarala, svugdje - kazao je Gavrankapetanović.

Suprug trudnice Vehab Sejdić istakao je da je zahvalan svima koji su učestvovali u ovoj akciji.

- Dočekali smo da se dobro završi i da smo svi na okupu - rekao je Sejdić.

Podsjećamo da je trudnica u 21 sedmici trudnoće oboljela od teškog ARDS-a (respiratornog distres sindroma).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.