MJERA OSIGURANJA

U Sarajevu danas obustava saobraćaja od 13 do 20 sati zbog utakmice Željo Zrinjski

Regulaciju toka saobraćaja na dijelu potpune obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne pravce vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo

Obustava saobraćaja od d 13 do 20 sati. AGENCIJE

E. Š. / Agencije

1.11.2021

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost Fudbalskom klubu ,,Željezničar“ za privremenu izmjenu režima saobraćaja u ulici Zvornička, na dijelu od raskrsnice sa ulicama Put Mladih Muslimana – Azize Šaćirbegović do raskrsnice sa ulicom Hamdije Čemerlića - Topal Osman paše, kao i na dijelu od raskrsnice sa ulicom Kemala Kapetanovića do raskrsnice sa ulicom Zvorničk, danas, u ponedjeljak, 1. 11. 2021. godine, u periodu od 13:00 do 20:00 sati.

 Ova izmjena saobraćaja je odobrena radi provođenja mjera osiguranja bezbjednog održavanja fudbalske utakmice.

Privremena izmjena režima saobraćaja sastoji se od: potpune obustave saobraćaja, na dijelu ulice Zvornička od raskrsnice sa ulicama Put Mladih Muslimana - Azize Šaćirbegović do raskrsnice sa ulicom Hamdije Čemerlića; potpune obustave saobraćaja u ulici Topal Osman paše na dijelu od raskrsnice sa ulicom Kemala Kapetanovića do raskrsnice sa ulicom Zvornička.

Regulaciju toka saobraćaja na dijelu potpune obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne pravce vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

 

Potpuna obustava saobraćaja je na dijelu Zvorničke od raskrsnice sa ulicama Put Mladih Muslimana - Azize Šaćirbegović do raskrsnice sa ulicom Hamdije Čemerlića, zatim Topal Osman pašinom na dijelu od raskrsnice sa ulicom Kemala Kapetanovića. MAPA

Alternativni pravci za vrijeme izmjene režima saobraćaja po smjerovima


I - Smjer Skenderija - Dobrinja:

Zagrebačka - Hamdije Čemerlića - Zmaja od Bosne - Prijedorska - Safeta Hadžića i obratno;

II - Smjer Dobrinja - Skenderija:

Safeta Hadžića - Azize Šaćirbegović - Zmaja od Bosne – Hamdije Čemerlića – Zagrebačka - Terezija i obratno:

III - Iz pravca ulice Zmaja od Bosne:

Zmaja od Bosne - Ložionička - Topal Osman paše - Kemala Kapetanovića – Hamdije Čemerlića.

Privremena obustava saobraćaja odnosi se na potpunu zabranu saobraćaja za sva vozila javnog gradskog prijevoza putnika koja se kreću dionicom u kojoj je izmijenjen režim saobraćaja.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.