DRUŠTVENE MREŽE

Mustafa Cerić oštro reagirao na izjave Darka Tanaskovića: Bljuje iz svojih usta šejtansku vatru na Bosnu

Tanaskovi je, između ostalog, izjavio da Izetbegović sprema svoj nepovjerljivi džemat za mogućnost rata

Mustafa Cerić i Darko Tanasković. Arhiv

Piše: N. Aj.

1.11.2021

Mustafa Cerić, bivši reis Islamske zajednice u BiH, reagirao je na izjave akademika SANU-a Darka Tanaskovića u srbijanskim medijima koji je kazao kako Bakir Izetbegović sprema svoj nepovjerljivi džemat za mogućnost rata i nužnost da se još jednom patriotski brani Bosna, ali je spreman i da razgovara sa susjedima koje su on i njegovi istomišljenici proglasili agresorima.

- Imitira svoga babu, ali on to nije i iz mnogo razloga Bošnjacima u bitno izmjenjenim vremenima i okolnostima - ne može biti. Ponajviše želi da učvrsti svoj ozbiljno poljuljani rejting i preporuči se, odnosno nametne, kao jedini reprezentativni predvodnik Bošnjaka i relevantni sagovornik za sva pitanja u vezi sa sudbinom BiH, rekao je Tanasković za "Večernje novosti".

Obračun s Miloševićem

Dalje je rekao da kada, pak, šalje pisma upozorenja EU i SAD, ukazujući na "katastrofalne posljedice koje bi nastale kao rezultat ostvarivanja prijetnji Dodikovih političkih sljedbenika iz RS", Izetbegović očekuje oštro reagovanje i konkretne vidove pritiska na RS, personalizovanu u "bauku" zvanom Dodik.

Dodao je da "na način na koji se Zapad svojevremeno obračunavao s "Miloševićem", a zapravo sa srpskim narodom i njegovim legalnim i legitimnim, prije svega vitalnim interesima i zahtjevima da bude ravnopravno uvažavan, a ne prividno demokratski diskriminisan nametnutim mehanizmima pravnog i ucjenjivačkog nasilja".

- Poslije skoro tri minule decenije, mogao bi to biti račun bez krčmara - kazao je Tanasković.


Objava Cerića na Facebooku. Printscreen

Moralna izopačenost

Nakon što je srbijanski profesor iznio salve kritika na račun lidera SDA i optužio ga ratnu retoriku, te se svrstao uz lidera SNSD-a Milorada Dodika, tražeći povlačenje "Inckovog zakona" o zabrani negiranja genocida i veličanju ratnih zločinaca, oštro je reagirao bivši poglavar Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić.

- Senilni, mračni, potrošeni um samozvanog islamologa i srpskog ideologa negacije srpskog, dokazanag i na međunarodnom sudu pravde u Hagu punopravno presuđenog genocida nad Bošnjacima u Srebrenici Darko Tanasković bljuje iz svojih usta šejtansku vatru na Bosnu. Jadni Tanasković brani dva konstitutivna naroda, Srbe i Hrvate, u Bosni od Bošnjaka, koji su, prema međunarodnom sudu pravde u Hagu, žrtve velkosrpskog i velikohrvatskog udruženog zločinačkog poduhvata.

No, vrhunac umne i moralne izopačenosti ovog pokvarenog šejtanskog tipa je osporavanje Inckovog zakona o zabrani negiranja genocida. Pa to je nemoralno i necivilizacijsko dno dna. Nema dalje ispod toga mjesta ni u Danteovom infernu - napisao je Cerić na svom Facebook profilu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.