PRENOSIMO

Nebojša Vukanović objavio pismo građana Doboja: Detalji pljačke vijeka i privatizacije grada u korist jedne porodice

Ovo ukazuje kolika je hobotnica u Doboju na čelu sa Obrenom i njegovom porodicom da su pokrili grad i sistematski ga urušavaju dok institucije šute, napisao je Vukanović

Vukanović na svom blogu prenio pismo građana Doboja. avaz

Piše: L. M.

1.11.2021

Nebojša Vukanović poslanik u Narodnoj skupštini RS, putem svog bloga podijelio je pismo zabrinutih građana Doboja. U pismu se navodi kako su građani Doboja taoci porodice Petrović i dva čovjeka Obrena Petrovića i Borisa Jerinića, te Sanje Vulić, zastupnice u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.



Nezakonite radnje i prviredni kriminal

Petrović sa Miloradom Dodikom i Sanjom Vulić. Nebojša Vukanović

- Povodom činjenice da gradom Dobojom vlada hobotnica na čelu sa Obrenom Petrovićem i njegovom porodicom, koja je u svim ključnim institucijama na čelu ili neposredno u vrhu, nezakonite radnje i prvirednog kriminala ogromnih razmjera koji se mjeri u stotinama miliona maraka. Svih ovih 25 godina kojih on i njegova porodica sistematski uništavaju grad i sva gradska preduzeća i ustanove a u saradnji sa tužilaštvom i pojedinim tužiocima u Doboju – počev prvenstveno od Gorana Rubila, tužioca koji prikriva sve kriminalne radnje Obrena Petrovića, sklanjajući predmete i zalažući se za njega da se krivični postupci ne pokreću ili odlože do daljeg - prenio je Vukanović na svom blogu.

U pismu se navode kriminalne radnje za koje građani Doboja krive Petrovića i ostale, a između ostalog tu se nalazi da je direktoru toplane naređeno da se kreditno zaduži 1,5 miliona maraka za nepoznate namjere, da je na mjesto direktora Elektro Doboj postavljen Miloš Bukejlović, zet njegove pastorke, a na mjesto zamjenika u vodovodu je postavio sina Igora Petrovića, a kćerku Tanju Petrović Ješić postavlja na mjesto zamjenika u Domu zdravlja Doboj.


Malverzacija nabavke zaštitnih sredstava i opreme u doba pandemije

Petrović sa Miloradom Dodikom i Sanjom Vulić. Nebojša Vukanović

- Zatim na čelo Doma zdravlja nakon velikih pritisaka i ostavke Nikolić Radoslava dolazi Slavko Kovačević koji omogućava malverzaciju nabavke zaštitnih sredstava i opreme u doba pandemije a po nalogu Tanje Petrović Ješić, kao i izgradnju i adaptaciju parking prostora koji je koštao preko 100 000 KM, a realna vrijednost nije ni 50 000 KM - ističe se u pismu.

U nastavku piše kako se na svu priču nadovezuje i Bolnica Doboj, gdje se i ovi posljednji događaji oko hapšenja direktora veže za medicinsku opremu i on je kriv a rukovodostvo Doma zdravlja koje je sve navedene malverzacije radilo nije krivo zato što je pod patronatom Obrena i njegovih tužilaca u Doboju, prvenstveno Gorana Rubila. Već godinu dana priča i radi da se na tome da se Nina Bukejlović postavi za direktora bolnice. Ona je pastorka Obrena Petrovića, čas je Srpkinja čas Bošnjakinja, zavisi od potrebe Obrena Petrovića, a sve ukazuje na unutarstranačka prepucavanja i da Obren pretvara grad Doboj u privatni grad u kojem je on glavni šerif i radi šta hoće pod pokroviteljstvom Dodika.


Sistematski urušavaju grad

Grad Doboj. Arhiv

- Naravno prodaja poslovnog prostora Fonda zdravstvenog osiguranja uz pomoć tadašnjeg direktora Srđana Smiljanića koji je i član Uprsvnog odbora Bolnica Doboj, koji je prostor u centru Doboja prodao Draganu Đuranoviću (inače poznatom po aferi kofera sa milion maraka) kupuje poslovni prostor bivšeg RMC - Regionalni medinicinski centar a nije izvršena do dana današnjeg podjela imovine između Doma zdravlja, Bolnice i Fonda koji su do 1995. bili u zajedničkom poslovanju - napisano je.

U pismu koje je Vukanović objavio na kraju se navodi zaključak kao sve ovo ukazuje kolika je hobotnica u Doboju na čelu sa Obrenom i njegovom porodicom da su pokrili grad i sistematski ga urušavaju dok institucije šute i ne reaguju na ogromnu pljačku naroda i stanovnika grada Doboja, koji su svakim danom sve siromašniji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.