RASPRAVA I O BUDŽETU

Sjednica Skupštine KS, koju su prošli put prekinuli Zahiragić i Mekić, nastavljena danas

Za danas je najavljena 44. radna sjednica na čijem dnevnom redu je Prijedlog Zakona o dopuni Zakona o pravobranilaštvu

Skupština Kantona Sarajevo. printscreen

Piše: L. Memčić

3.11.2021

Nastavljena je 43. radna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo koja je 22.10.2021. godine prekinuta zbog incidenta između zastupnika SDA Harisa Zahiragića i  Amela Mekića (NIP) u hodniku Skupštine.

Podsjetimo, burna svađa zamalo je završila fizičkim obračunom koji su spriječili prisutni zastupnici.

Zahiragić je, prema riječima drugih zastupnika, provocirao zastupnike NIP-a, nazivajući ih kriminalcima koji su napustili SDA. Na to je burno reagirao zastupnik Mekić koji mu je odgovorio: “Bježi odavde majmune”.

U okviru zastupničkih pitanja, Dževad Poturak, zastupnik SBB-a iskazao je nezadovoljstvo zbog neodgovaranja na njegovo zastupničko pitanje upućeno Općoj bolnici "Abdulah Nakaš".

- Ne sviđa mi se odgovaranje preko portala. Nama iz SBB-a se počitava da je on naš. Onda neka se ne ljute ovi drugi što tražimo ispravan rad. Opet vidim nekorektnost, nema niko da kaže slovo. Nisam ljut na menadžment, samo se postavlja pitanje da li znaju raditi svoj posao - rekao je Poturak.

Za danas je najavljena 44. radna sjednica na čijem dnevnom redu je Prijedlog Zakona o dopuni Zakona o pravobranilaštvu, Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Budžeta Kantona Sarajevo za 2021. godinu po hitnom postupku.

Također će zastupnici raspravljati o  Nacrtu Zakona o komunalnim taksama.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.