CRVENA OLOVKA

Emir Hadžihafizbegović: Bakir ne ruši državu, afere neka dokaže Sud i neka idu svi u zatvor!

Izjednačavanje i stavljanje u isti kontekst rušenja države Bakira Izetbegovića sa Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem je bezobrazluk i neistina, istakao je

Piše: H. J. I.

3.11.2021

Gost ovosedmičnog izdanja "Crvene olovke" bio je proslavljeni bh. glumac i direktor Kamernog teatra 55 u Sarajevu Emir Hadžihafizbegović.

U toku intervjua, Hadžihafizbegović se osvrnuo na trenutnu političku situaciju u našoj zemlji, člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, OHR i međunarodnu zajednicu u našoj zemlji, predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, brojne afere koje potresaju našu zemlju....



Izetbegović ne ruši državu

Na pitanje urednice i voditeljice Helene Javor – Ibrahimbegović, kako komentira brojne afere, među kojima su "Respiratori", "Sigurnosne provjere", "Diploma", gospodin Hadžihafizbegović je veoma burno reagirao.

- Izetbegović ne radi na dekonstrukciji BiH. Sve te afere jesu neki vid rušenja države, sudi im se. Ako dokaže sud neka idu svi u zatvor. Ali izjednačavanje i stavljanje u isti kontekst rušenja države Bakira Izetbegovića sa Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem je bezobrazluk i neistina - istakao je Hadžihafizbegović.


Opozicija u RS i FBiH

Hadžihafizbegović se osvrnuo i na trenutnu političku situaciju u našoj zemlji i istakao je da vjeruje da će opozicija u RS pobijediti.

-Ja mislim da hoće - izjavio je kratko Hadžihafizbegović.

Kada je u pitanju opozicija u Federaciji BiH, on smatra da imaju velike šanse ali u nešto izmijenjenom sastavu.

-Imaju velike šanse ali ako u periodu od godinu dana SDA, DF i SDP, za koje mi se čini da su neke tri stranke koje bi mogle činiti koaliciju, i SBB naravno, gospodin Radončić kojeg ja cijenim. On je isto namazan, šuti, gleda kako će se situacija rješavati, ali ja pratim, i recimo u zadnjih 15-ak godina, imali smo neke krize. Onako kad baš Bosni zagusti, on ima stav i hrabar je, i kaže ono što ja volim da čujem – zaključio je Hadžihafizbegović.

Cijeli intervju pogledajte na Avaz TV.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.