SASTANAK U VAŠINGTONU

Cvijanović sa Eskobarom: Potreban izbalansiran pristup prema BiH da bi se osigurala stabilna budućnost

Ona je na sastanku sa Eskobarom izrazila podršku inicijativi “Otvoreni Balkan”, kao i snažnijoj ekonomskoj saradnji među zemljama regije

Cvijanović sa Eskobarom. Instagram

Piše: L. M.

4.11.2021

Predsjednica RS Željka Cvijanović sastala se danas sa specijalnim predstavnikom predsjednika SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom u Vašingtonu gdje je ukazala je na potrebu izbalansiranog pristupa prema BiH i interesima sva tri konstitutivna naroda.

Cvijanović na instagramu. Instagram

Cvijanović je istakla da je to jedini način da se obezbijedi stabilna i prosperitetna budućnost.

Ona je na sastanku sa Eskobarom izrazila podršku inicijativi “Otvoreni Balkan”, kao i snažnijoj ekonomskoj saradnji među zemljama regije.

Sagovornici su razmijenili mišljenje o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u RS i BiH, te o mogućnostima jačanja saradnje, saopšteno je iz Kabineta predsjednika RS.

Tokom susreta da američkim izaslanikom za izborne reforme u BiH Metju Palmerom razgovarano je o reformama izbornog zakonodavstva u BiH, a predsjednica RS je ponovila stavove RS o ovom pitanju, istakavši da je potrebno obezbijediti legitimno predstavljanje svih konstitutivnih naroda i ukazala na neophodnost postizanja dogovora između partnera u Federaciji BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.