SASTANAK U VAŠINGTONU

Cvijanović sa Eskobarom: Potreban izbalansiran pristup prema BiH da bi se osigurala stabilna budućnost

Ona je na sastanku sa Eskobarom izrazila podršku inicijativi “Otvoreni Balkan”, kao i snažnijoj ekonomskoj saradnji među zemljama regije

L. M.

Cvijanović sa Eskobarom

Foto: Instagram


Predsjednica RS Željka Cvijanović sastala se danas sa specijalnim predstavnikom predsjednika SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom u Vašingtonu gdje je ukazala je na potrebu izbalansiranog pristupa prema BiH i interesima sva tri konstitutivna naroda.

  • Cvijanović na instagramu

    Cvijanović na instagramu

    Foto: Instagram


Cvijanović je istakla da je to jedini način da se obezbijedi stabilna i prosperitetna budućnost.

Ona je na sastanku sa Eskobarom izrazila podršku inicijativi “Otvoreni Balkan”, kao i snažnijoj ekonomskoj saradnji među zemljama regije.

Sagovornici su razmijenili mišljenje o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u RS i BiH, te o mogućnostima jačanja saradnje, saopšteno je iz Kabineta predsjednika RS.

Tokom susreta da američkim izaslanikom za izborne reforme u BiH Metju Palmerom razgovarano je o reformama izbornog zakonodavstva u BiH, a predsjednica RS je ponovila stavove RS o ovom pitanju, istakavši da je potrebno obezbijediti legitimno predstavljanje svih konstitutivnih naroda i ukazala na neophodnost postizanja dogovora između partnera u Federaciji BiH.

Više o temi Željka Cvijanović

PREDSJEDNICA RS
Cvijanović putuje u Vašington
NA VRH

Podijeli članak na