NEVRIJEME U BIH

Ozbiljni problemi i u Foči: Nema struje, voda nije za piće

U fočanskoj Elektrodistribuciji kažu da trenutne vremenske prilike ne dozvoljavaju radove na dalekovodima i drugim postrojenjima

L. M. /Srna

Rijeka Bistrica izlila se u Miljevini

Foto: srna


Obilne padavine izazvale su brojne probleme u općini Foča, gdje trenutno nema struje, a voda iz gradskog vodovoda nije za piće zbog zamućenja, dok se u Miljevini izlila rijeka Bistrica, rečeno je Srni u fočanskoj Civilnoj zaštiti.

U preduzeću “Izvor” rekli su da voda trenutno nije za piće i da će, nakon što se izbistri, uzeti uzorak za analizu, te da će o ispravnosti vode građani biti blagovremeno obaviješteni.

Radnici ovog preduzeća uz pomoć specijalnog vozila trenutno čiste površinske odvode na gradskim ulicama. Usljed snažne kiše praćene grmljavinom, koja na području Foče od juče ne prestaje, došlo je do začepljenja odvodnih šahtova i izlivanja vode na trotoare i kolovoz.

Cijelo područje općine Foča trenutno je bez struje. U fočanskoj Elektrodistribuciji kažu da trenutne vremenske prilike ne dozvoljavaju radove na dalekovodima i drugim postrojenjima.

Napomenuli su da radovi po jakoj kiši i grmljavini predstavljaju opasnost za električare.

- Čim vremenske prilike dozvole, učinit ćemo sve napore kako bi elektro-mreža bila u funkciji - kažu u Elektrodistribuciji.

Rijeka Bistrica izlila se u Miljevini i poplavila podrum jedne stambene zgrade, njive i garaže. Bistrica se izlila na mjestu gdje je to gotovo redovna pojava pri obilnim padavinama.

Više o temi Foča

AKCIJA ALFA
SIPA pretresa lokacije u Foči i Kiseljaku

Više o:

Foča Poplave
NA VRH

Podijeli članak na