UNIŠTENA VEĆINA STAZA

Olimpijski centar Jahorina zbog poplava pretrpio milionsku štetu

Direktor centra je izrazio nadu da posljedice elementarne nepogode koja je pogodila Јahorinu neće uticati na početak sezone.

E. Ć. / RTRS

Poplave koje su pogodila Јahorinu i Sarajevsko-romanijsku regiju prouzrokovale su milionske štete Olimpijskom centru Јahorina, rekao je za "RTRS" direktor ovog centra Dejan Ljevnaić.

- Uništena je većina staza, dijelovi pojedinih, parking prostori, neke je potpuno odnijela voda. Uništeni su dijelovi puta, neki još uvijek nisu prohodni. Uništene su garaže, od gondole nove, od šestosjeda su potopljene - naveo je Ljevnaić, te dodao da je jezero uništeno i napunjeno muljem, zbog čega će biti otežan rad sistema za vještačko osnježavanje.

- Sutra će doći procjenitelji da vide precizno kolika je šteta, a ono što znamo je da je milionska sigurno - istakao je Ljevnaić, koji se zahvalio Republičkoj upravi civilne zaštite, jer im je odmah ustupila pumpe pomoću kojih izbacuju mulj.

Ljevnaić je izrazio nadu da posljedice elementarne nepogode koja je pogodila Јahorinu neće uticati na početak sezone.

- Imamo 20 dana da saniramo štetu i nadamo se da ćemo uspjeti i spremno dočekati decembar - rekao je direktor OC Јahorina.

Više o temi Poplave

VODOSTAJ BOSNE U PORASTU
Dramatična noć u Maglaju: Zatvoren put prema Zavidovićima
UPOZORENJE VOZAČIMA
Problemi na Rogoju: Klizište se obrušilo na cestu
NA VRH

Podijeli članak na