ČENGIĆ DANAS PREMINUO

Reisu-l-ulema uputio taziju porodici Čengić: BiH je izgubila velikog patriotu i borca za njenu samostalnost i nezavisnost

Iznenadnim odlaskom s ovoga svijeta našega prijatelja, Hasana Čengića, Bosna i Hercegovina je izgubila velikog patriotu, navodi se u taziji reisa Kavazovića

E. T.

Reis Kavazović: Osjećamo veliku tugu i bol zbog gubitka brata i prijatelja

Foto: Avaz


Reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović povodom preseljenja na ahiret bivšeg predsjednika Sabora Hasan Čengića uputio je taziju porodici Čengić.

Agencija MINA taziju reisu-l-uleme prenosi u cijelosti:

- Sinoć sam dobio tužnu vijest da je na Ahiret preselio Hasan Čengić.

Iznenadnim odlaskom s ovoga svijeta našega prijatelja, Hasana Čengića, Bosna i Hercegovina je izgubila velikog patriotu i borca za njenu samostalnost i nezavisnost. Bošnjaci su izgubili velikog pregaoca na afirmaciji svih bošnjačkih nacionalnih vrijednosti, a Islamska zajednica marljivog člana i istinskog prijatelja.

Svi mi koji smo znali Hasana Čengića osjećamo veliku tugu i bol zbog gubitka brata i prijatelja, ali istodobno smo ponosni što smo sarađivali sa jednim tako velikim i plemenitim čovjekom.

Poštovana porodico našega Hasana, u ime Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i u svoje lično ime, upućujem vam iskrene izraze dubokoga suosjećanja, uz dove Milostivom Allahu da ge uvede u najviše stepene svoje Milosti. Vama, poštovana porodico Čengić, da Svevišnji podari snagu i sabur da se izborite sa gubitkom svoga najmilijeg člana i da istrajete na putu kojim vas je upućivao - navodi se u taziji reisu-l-uleme.

Hasan Čengić na ahiret je preselio jutros u 64. godini života, a dženaza će se klanjati sutra u haremu Gazi Husrev-begove džamije u Sarajevu u 11.00 sati.

Drugi termin dženaze i i ukop bit će obavljeni na porodičnom mezarju Čengića u Odžaku kod Ustikolline u 14.30 sati. 

NA VRH

Podijeli članak na