ANGAŽIRANI SVI RESURSI

„Merhametovi“ timovi na terenu dostavljaju pomoć ugroženim od poplava

„Merhametove" ekipe obišle su teren na područja općine Trnovo: Pendičiće, Gračanucu, Sabice, Bijelu, Pomene, kao i Kijevo na području manjeg bh. entiteta

E. Ć.

7.11.2021

Timovi posjetili nekoliko poplavljenih područja - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Timovi Muslimanskog dobotvornog društva „Merhamet“ nalaze se na terenu, na područjima koja su pogođena poplavama koje su proteklih dana pogodile Bosnu i Hercegovinu.

Tako su, između ostalog, uposlenici i aktivisti Regionalnog odbora „Merhameta“ Sarajevo danas posjetili nekoliko poplavljenih područja na prostoru Kantona Sarajevo i ugroženim porodicama dostavili pomoć.




Ekipe obišle teren

„Merhametove" ekipe obišle su teren na područja općine Trnovo: Pendičiće, Gračanucu, Sabice, Bijelu, Pomene, kao i Kijevo na području manjeg bh. entiteta.

To su mjesta koja su najviše nastradala u najnovijim poplavama, gdje je Regionalni odbor „Merhameta“ Sarajevo, u saradnji sa Osnovnim odborom „Merhameta“ Trnovo, danas podijelio 40 porodičnih prehrambenih paketa.

- U razgovoru sa nastradalim stanivništvom na ovom području saznali smo da su im sada s najpotrebnija higijenska sredstva i sredstva za dezinfekcinu - kazao je direktor Regionalnog odbora „Merhameta“ Sarajevo Munib Bujak.

Odmah nakon što je veliko nevrijeme pogodilo Bosnu i Hercegovinu te uzrokovalo velike polave, Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ je poduzeo sve aktivnosti kako bi blagovremeno i interventno djelovao na terenu, shodno novonastaloj situaciji.

Timovi spremni intervenirati

Predsjednik HO „Merhamet“ MDD Kenan Vrbanjac izjavio je da sve „Merhametove“ organizacione jedinice, koje djeluju na područjima koja su pogođena poplavama, budno prate situaciju i da su „Merhametovi“ timovi spremni interventno djelovati kako bi se pružila pomoć stanovništvu koje je ugroženo vremenskim neprilikama.

- „Merhametovi“ regionalni i osnovni odbori stavili su se na raspoalagnje lokalnim štabovima Civilne zaštite i u stalnom su kontaktu sa njima. Merhamet“ je angažirao sve svoje resurse kako bi se pomoglo ugroženim područjima i građanima koji su pogođeni poplavama, na cijeloj teritoriji BiH – poručio je Vrbanjac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.