OPOZICIONAR

Nebojša Vukanović: Hoće li Igor Dodik izvoziti porodičnu rakiju u Mađarsku?!

Ne znam da li se Orbanu i Sijartu dopala rakija koju proizvodi porodica Dodik i njihov zet, ali ako jeste možda bi mogao krenuti izvoz porodične rakije u Mađarsku, što je jedini konkretan rezultat posjete

Detalj iz posjete Viktora Orbana RS. Društvene mreže

Piše: E. T. / Blog

7.11.2021

Jedan od konkretnih rezultata privatne posjete predsjednika Mađarske Viktora Orbana Laktašima i vladajućoj porodici mogao bi biti izvoz porodične rakije u Mađarsku!? To bi se moglo zaključiti jer Orban tokom kratke posjete nije izlazio iz Laktaša, prvo je bio kod kuma Bude Stankovića u restoranu "Kej" a potom je posjetio destileriju firme „Agro destil D.O.O“ Laktaši, gdje se proizvodi čuvena „Đedova rakija“, a domaćini su mu bili Igor i Milorad Dodik, te zet Pavle Ćorović, vlasnik preduzeća i suprug Gorice Dodik, piše Nebojša Vukanović na svom blogu.


Orban i Sijarto nisu posjetili nijednu instituciju RS

Ne znam da li se Orbanu i Sijartu dopala rakija koju proizvodi porodica Dodik i njihov zet, ali ako jeste možda bi mogao krenuti izvoz porodične rakije u Mađarsku, što je jedini konkretan rezultat posjete. Drugo pitanju odakle prestolonasljednik Igor sa visokim gostima iz Mađarske, i da li je i posjeta Orbana još jednom potvrdila najavu da Milorad sprema svog sina Igora za nasljednika, kao da Republika Srpska nije republika već nasljedni emirat i (polu)feudalna monarhija.

Ono što zapada u oči je činjenica da Orban i Sijarto nisu posjetili nijednu instituciju Republike Srpske, ni Vladu, ni Narodnu skupštinu niti Palatu Republike, u kojoj stoluje Željka, pa čak nije ni kročio u Banjaluku i nije izlazio sa teritorije opštine Laktaši!? Da li su Evropljani upozorili Orbana da ne ide u zvaničnu već privatnu posjetu Dodiku, i koji su razlozi zbog kojih nije želio ili nije smio da uđe u neku od najvažnijih institucija Republike Srpske pokazaće vrijeme. Jasno je da se radi o privatnoj posjeti porodici Dodik a ne zvaničnoj posjeti Republici Srpskoj, kako to režimski mediji žele da predstave.


Orban posjetio privatne objekte. Društvene mreže

Đedova rakija

Radovan Nejaki skakutao je oko Dodika i Orbana, slikao se i glumio dvorsku ludu, kako bi se privatna posjeta prikrila a javnost i narod doveo u zabludu, ali svako ko pažljivo pogleda vijesti i snimke jasno mu je o čemu se radi.

Vjerujem da se Dodik pohvalio Orbanu i Sijartu svojim voćnjacima, hacijendom, destilerijom, brojnim porodičnim firmama i uspješnim biznisom, te mu otkrio tajnu kako se postaje najbogatiji predsjednik u najsiromašnijoj zemlji. Ostaje da se vidi da li će porodični biznis dodatno ojačati, i da li će „Đedova rakija“ i drugi porodični proizvodi krenuti put Budima i Pešte - navodi u svom tesktu Vukanović. 

Nebojša Vukanović. N1

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.