NAKON POPLAVE U MESSERU

Sebija Izetbegović: KCUS nema problema sa snadbijevanjem medicinskim kisikom

Radimo u punom kapacitetu, a ja sam u stalnom kontaktu sa direktorom kompanije "Messer", kazala je Izetbegović

Sebija Izetbegović. Avaz

Fu. M.

8.11.2021

Nakon što su obilne padavine sredinom prošle sedmice prouzrokovale velike poplave u našoj zemlji, građani su se susreli sa mnogo potencijalnih problema. Među velikim brojem uništenih objekata stradao je i objekat kompanije "Messer", odnosno punionica kisika u Rajlovcu, koja je uslijed poplava potpuno potopljena.

Sa tim u vezi, u javnosti se pojavila bojazan da bi zbog takve situacije bolnice širom BiH mogle ostati bez zaliha medicinskog kisika, koji je neophodan za liječenje pojedinih pacijenata, a pogotovo onih koji se bore sa koronavirusom.

Da li će do toga doći na najvećem kliničkom centru u državi za "Oslobođenje" je komentarisala generalna direktorica prof. dr. Sebija Izetbegović.

Kako je za "Oslobođenje" izjavila da KCUS nema problema sa nedostatkom medicinskog kisika.

- Mi u KCUS nemamo problem sa snadbijevanjem medicinskim kisikom. Imali smo i zalihu medicinskog kisika jer smo ranije obezbjedili pojačanje kapaciteta sa dodatnim silosima zbog pandemije koronavirusa, rekla je Izetbegović.

Direktorica Izetbegović je dodala da su silosi na KCUS-u puni, te da će cisterne medicinskog kisika i u budućnosti redovno dolaziti u ovu zdravstvenu ustanovu.

- Radimo u punom kapacitetu, a ja sam u stalnom kontaktu sa direktorom kompanije "Messer". Naši su silosi puni, a cisterne će i dalje dolaziti na KCUS, zaključila je ona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.