AVAZ SAZNAJE

Porodila se Alisa Mutap - Ramić, šta će biti sa suđenjem u slučaju "Dženan Memić"

Alisa, koja je bila kobne noći na Ilidži s Dženanom, optužena je prije tri mjeseca za prikrivanje dokaza

Alisa Mutap. Avaz

Piše: M. Aščić

9.11.2021

Alisa Mutap - Ramić, bivša djevojka Dženana Memića, kojoj se sudi u Sudu BiH zajedno s njenim ocem Zijadom Mutapom i još tri osobe, porodila se prije nekoliko dana, zbog čega je sada nastavak suđenja u ovom procesu na čekanju, saznaje portal "Avaza".

Zbog poroda Alise Mutap, suđenje će biti odgođeno na neodređeno vrijeme, najmanje za dva mjeseca. Moglo bi početi tek krajem decembra.


Dženanov otac Muriz Memić

Alisa, koja je bila kobne noći na Ilidži s Dženanom, optužena je prije tri mjeseca za prikrivanje dokaza. Sudi se i dvojici policajaca Hasanu Dupovcu i Josipu Bariću, te Muameru Ožegoviću – radniku hotela “Kristal” na Ilidži.

Ova petorka je optužena za prikrivanje i zataškavanje ubistva Dženana Memića 8. februara 2016. godine na Ilidži.

Prvi svjedok nedavno je bio Dženanov otac Muriz Memić.

Muriz Memić je u skoro dvosatnom svjedočenju ispričao tok događaja, sve od momenta kada mu je javljeno da je nastradao Dženan Memić, njegov sin.

Muriz je ispričao da se odmah uputio na KCUS, gdje je zatekao Zijada Mutapa i Josipa Barića.

- Od rođaka sam dobio mobitel koji je pronađen kod Dženana. Rođak je taj telefon preuzeo od Zijada Mutapa. Šest godina se pitam otkud telefon mog Dženana kod Zijada Mutapa – rekao je Muriz Memić.


Alisu nije moglo udariti vozilo

On je dodao da je prilazeći s leđa Zijadu Mutapu i Bariću čuo kako Mutap govori da Alisu nije moglo udariti vozilo te da je dobijala prijetnje.

Tada je razgovarao i s doktorom Alijom Čeljom, koji mu je rekao da je situacija teška, da Dženan ima hematom na mozgu, da moraju otvarati lobanju te da će operacija trajati četiri ili pet sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.