OGLASILI SE NA TWITTERU

Ambasada SAD o Eskobarovim sastancima u Banjoj Luci: Podržati integraciju funkcionalnije BiH

Na fotografijama objavljenim na Twitter profilu Ambasade SAD vidi se ambasador SAD u BiH Erik Nelson (Eric), kao i lideri opozicije RS Mirko Šarović, lider SDS-a, i Branislavom Borenovićem liderom PDP-a

Sa sastanka u Banjoj Luci. Twitter

Piše: N. Aj.

9.11.2021

Gabrijel Eskobar (Gabriel Escobar), zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD i posebni izaslanik američkog predsjednika Džoa Bajdena (Joe Biden) u sklopu posjeta Bosni i Hercegovini danas se sastao s političkim liderima, kako onima na vlasti tako i opozicije, iz manjeg bh. entiteta, u Banjoj Luci.

Iz Ambasade SAD u BiH su na Twitteru naveli da je cilj sastanaka bio da se pokuša pronaći način da se vrati funkcionalnost i odgovorno upravljanje, koji bi unaprijedili živote svih građana BiH.

Eskobar je s liderima Vijeća mladih iz osam stranaka raspravljao o potencijalu rasta na zapadnom Balkanu.

- Lideri sa vizijom za prosperitetniju budućnost moraju podržati integraciju funkcionalnije BiH unutar regiona radije nego da idu ka većoj izolaciji tako što će ponovo upostavljati suvišne regulacije na nivou entiteta - naveli su iz Ambasade SAD.

Na fotografijama objavljenim na Twitter profilu Ambasade SAD vidi se ambasador SAD u BiH Erik Nelson (Eric), kao i lideri opozicije RS Mirko Šarović, lider SDS-a, i Branislavom Borenovićem liderom PDP-a.

Eskobar se jučer u Sarajevu odvojeno sastao s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Željkom Komšićem, kao i s članovima Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem i Miloradom Dodikom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.