NAKON DEMONSTRACIJA

Memorijalni centar Srebrenica dao podršku aktivisticama u Beogradu: Hvala ženama herojima koje se bore za pravdu

Zajedno smo obilježavali godišnjicu oslobođanja logora Jasenovac, zajedno smo se ove godine sjećali Grabovice, navode iz Memorijalnog centra

Fu. M.

Podrška Memorijalnog centra

Foto: Agencije


Memorijalni centar Srebrenica izražava podršku aktivistkinjama Jeleni Jaćimović i Aidi Ćorović, kao i svima koji su večeras u Beogradu izrazili protest zbog murala posvećenog presuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću.

- Kao institucija smo posvećeni izgradnji dijaloga u regionu. Ponosni smo na činjenicu da je izložba Jelene Jaćimović dijelom stalne postavke Memorijalnog centra - navode u saopćenju.

Zajedno smo obilježavali godišnjicu oslobođanja logora Jasenovac, zajedno smo se ove godine sjećali Grabovice, zajedno smo obilježavali važne datume sjećanja na Holokaust i genocid u Ruandi, zajedno smo upućivali da dopuna Krivičnog zakona BiH ne zabranjuje samo negiranje genocida nad Bošnjacima Srebrenice, već i negiranje svih drugih ratnih zločina utvrđenih pred relevantnim međunarodnim i domaćim sudovima.

  • Podrška Memorijalnog centra

    Podrška Memorijalnog centra

    Foto: Printscreen


Nikada nismo manipulirali brojevima, nikada nismo slavili ili relativizirali zločine, uvijek smo jasno, otvoreno i iskreno razgovarali o činjenicama. Dok god u cijeloj regiji bude bilo glasova protiv murala ratnim zločincima, vjerovat ćemo da naša misija može biti ispunjena: zajedno ćemo sačuvati istinu o žrtvama genocida u Srebrenici. O istini i pravdi nema pregovora. Hvala ženama herojima koje se bore za pravdu i šansu za generacije koje dolaze - navode iz Memorijalnog centra.

NA VRH

Podijeli članak na